Ubojstvo s predumišljajem

Užas, sajle, šiljci,.... što će bit slijedeće? giljotine??? di smo došli majko mila.
Ako je privatan posjed i ne želiš da ti nitko prolazi, postavi oznaku, ogradu, kapiju.... a ne ovo.
S obzirom da je to bilo na šumskom putu, prije će biti da je to napravljeno iz objesti nego štiteći "svoju" imovinu
 
Bolesnik. Kad vidite da postoji tako bolesna osoba koja se prijeti i moguće da ugrožava ljude, onda je treba prijaviti bila ona vlasnik terena ili čak bajker koji luduje gdje možda nebi trebao. U budućnosti ako se slučajno nešto nekome dogodi da ostane trag i prijava od ranije.
 
  • Like
Reactions: baxy
Nažalost bilo je samo pitanje vremena kada će se ovako nešto desiti.
Divljaka ima s obje strane i eskalacija sukoba i neželjeni ishodi su neizbježni.
Žao mi je dečka i nadam se da će krivca stići kazna koju zaslužuje.
Mi koji stojimo iza volana imamo uvijek najveću odgovornost da se zaštitimo najviše što možemo obzirom na opasnosti koje nam prijete iz bezbroj skrivenih kutaka. :-(
 
Tko god to postavio eventualno je računao na neku štetu na motoru i eventualno da se netko "sasuje" s istog, ako ima i zrno mozga u glavi i kad sagleda posljedice svoje zajebancije ili inata, mislim da mu sad nije svejedno.
Žao mi dečka koji je stradao, nije ovo prvi put da se netko igra dežurnog policajca. Sjećam se prije dosta godina kad je netko rastegnuo sajlu preko mosta i zavezao za ogradu u Kašini, doletio čovjek ni kriv ni dužan i sasuo auto i odlomio ogradu s mosta, srećom ostao živ, da je naletio motorista posljedice bi bile iste kao i u ovom slučaju.
 
Nažalost toga svugdje ima , slažem se da to treba sudit ko namjeru , jer postoje i drugi načini regulacije

Ovo je bilo postavljeno u šestom mjesecu, čovjek je stao na šiljke i dobio rupu :

UPOZORENJE! Jučer sam tijekom hodanja prema vrhu Čeva ugazio na zamku za motore. Šipke nisam uspio izvaditi iz zemlje, nego sam ih utukao kamenom. Tako da, sada više ne strše iz zemlje. Planinari i ostali rekreativci, budite oprezni uvijek.


102974130_10219681078950616_535547467192803460_n.jpg
Pa ovo trebaš prijavit policiji. Mislim, pa tko to ima pravo da postavlja zamke po putevima. Strašno.
 
Ne po putevima, zamke ne smije postavljati nigdje. Koliko znam, zakonski su dozvoljene samo zamke koje hvataju zive zivotinje, zamke koje ubijaju, sakate su zabranjene.
 
Tko god to postavio eventualno je računao na neku štetu na motoru i eventualno da se netko "sasuje" s istog, ako ima i zrno mozga u glavi i kad sagleda posljedice svoje zajebancije ili inata, mislim da mu sad nije svejedno.
Žao mi dečka koji je stradao, nije ovo prvi put da se netko igra dežurnog policajca.

po visini gdje je žica zategnuta na oba drveta to se ne bi moglo zaključiti, ali to vjerojatno nisi znao, u vrijeme pisanja posta i objave fotografija

BTW
ja se sjećam lika, koji je prije 40tak god.
javno pričao u birtiji kako će zategnuti
sajlu preko ceste ispred svoje kuće, jer ga
je nerviralo kad se ekipa u pozni sat s otvorenim auspusima vraćala doma i tu
malo dala oduška

... bilo kako bilo, sreća nije, a ovaj ode
u najboljim godinama

RIP
 
R. I. P. Nadam se samo da če krivca nać i da se neče izvući na ludilo :(
 
Kad se nadje razapeta sajla bez zastavica ili takvi metalni kolci, odmah napravit prijavu. Nek dodje to firma kopat i nek naplati posao postavljacu.
 
Veselja na sve strane.
 

Attachments

  • 14268FAC-09D5-498A-9998-A96074C93F32.jpeg
    14268FAC-09D5-498A-9998-A96074C93F32.jpeg
    173.8 KB · Views: 447
Užas je ovaj čin. Živim nadomak velikih šuma, imamo i mi nekih parcela u šumi. Meni bi bilo poželjno da si ekipa po parceli napravi stazu i tud se vozi. Razlog tome je da se dosta kradu drva, posebno sa zabačenih parcela . Da se ekipa vozi po parceli, manja je vjerojatnost da će neko doći krasti tu, tražit će mjesto gdje ga nitko neće primjetiti. Ne razumijem što smetaju nekom dečki koji se voze po šumi. Čak štoviše, ako koriste zemljište, manje će biti obraslo korovom i grmljem od koga šuma bude teško prohodna .
 
Jos malo pa ce I po gradovima organizirat sacekuse za motoriste. Ali nije to samo u Hr ima toga svagdje. Generalno motoriste se dozivljava kao kriminalce I anti social. Doduse I mi sami smo tome dosta pridonjeli. Glasni auspusi, super nedozvoljene brzine, jako puno nesreca, dosta agresije itd.
Kao vrsta pomalo izumiremo, mozda elektricni motori malo to poprave ali tesko.