VICEVI I ZAHEBANCIJA

:)
 

Attachments

  • e..jpg
    e..jpg
    34.9 KB · Views: 378
Povijesna pozadina idioma "sviranje kurcu"

Malo ljudi zna da postoji stvarna povijesna pozadina idioma "sviranje kurcu". Svi ste taj izraz čuli već nebrojeno puta, no jeste li se ikada zapitali otkuda taj izraz uopće, i ima li iza njega nešto više od obične humorno-vulgarne doskočice, najčešće korištene za opisivanje nekog uzaludnog i beskorisnog posla, te glupih i neutemeljenih izraza sugovornika?

U vremena srednjevjekovnih turskih okupacija, u okupiranim krajevima je postojalo pravo turskih dahija poznato kao "pravo prve bračne noći" (ius primae noctis). Lokalni turski feudalac imao je pravo - i ne samo pravo, već i obavezu! - biti prvi koji će poševiti mladu i razdjevičiti je (ako je ista bila uopće djevica).

Kako su te dahije, paše i ini turski moćnici bili redom uglavnom starije životne dobi, a preko vikenda se znalo zaredati i po desetak i više svadbi (a vjerojatno je taj Turčin imao i nekih obaveza u svojem kućnom i domaćinstvu i haremu!), jasno je da se nameće problem zvan dostatna potencija i erekcija da se sve te zadatke i odradi. Jer bi to bio veliki zadatak i za vrlo mlade dečke, gdje neće za nekog sredovječnog muškarca!

Da bi se pomoglo u erektilnoj funkcionalnosti turskog plemića, dapače da bi mu kita stajala kada i koliko treba, postojalo je pomagalo nalik na dugačku puhaljku, sličnu fruli, koja se paši ugurala u čmar i u koju je njegov pomoćnik puhao, stimulirajući prostatu kao svojevrsnu mušku G-točku. Na taj JE način pašina erekcija bila uspješn(ij)a, no u tome i leži originalno značenje pojma "sviranje kurcu".

Eto, sad i to znamo...
 
:)
 

Attachments

  • IMG-20201122-WA0010.jpg
    IMG-20201122-WA0010.jpg
    33.2 KB · Views: 378
:mrgreen:
 

Attachments

  • JA..jpg
    JA..jpg
    79.7 KB · Views: 341
  • Haha
Reactions: ZP1993
:)
 

Attachments

  • IMG-20201125-WA0002.jpg
    IMG-20201125-WA0002.jpg
    21.7 KB · Views: 280
  • Like
Reactions: vespinjo