Iskreno ne znam što Yamaha pakira pod svojim remenom, no kvalitetne alternative postoje; npr. "Mitsuboshi" (navodno isti pod "Yamaha" brandom) koji košta mislim i manje od 400 kn. Vozio sam 7 tisuća km s njim (tad sam skuter prodao), nikakav pad performansi nisam osjetio. Dali bi taj izgurao 20.000 km ne znam (koliko Yamaha garantira za "svoj"), ne mogu garantirati.
Isti sam koristio u kombinaciji sa Bando klizačima i rolicama i sve me to skupa došlo cca 600 kn.
Ulje getribe i mašine; daj čovječe pa litra ulja za getribu Yamalube dođe 90 kn, kako ti mogu dat takvu cijenu za 2,5 dcl ulja koje ide prilikom promjene. Ulje mašine koje zadovoljava standarde API SJ / Jaso MA imaš za cca 50 kn i sitno naviše...
Antifriz, ja kupio Motul, Motocool, sam zamijenio, cijena litre oko 60 kn.
Filteri; "Hiflo" (http://www.hiflofiltro.com/catalogue/filter/HFA4104) oba za cijenu manju (cca 80 / 70 kn) od jednog originala...i kraj priče. Od variomata se ispuhuje a mašine ne, jer kao ima neki uljni premaz bla bla...
Ležaj volana ti nitko neće podmazivati / rastavljati, računaj da si sretan ako potraje do 30.000 km...meni nije...Umjesto toga radije inzirstiraj da ti poštelaju ventile, ako ne sada, onda oko 25 tkm svakako. Upravo je nevjerojatno koliko ovu radnju svi zaobilaze jer im se jednostavno neda, a nekako većina ljudi i prodaje skutere pri ovoj kilometraži.
I uz samo malo googlanja, nevjerojatno brzo možeš sam doći do svih ovih informacija, AutoKrešo, Tokić, naš Bimba ovde na forumu...I još nešto, ovlašteni ti na cijene koje si naveo može barem dati neki popust...ja sam i originale svojedobno manje plaćao...npr. remen 675 kn...