VICEVI I ZAHEBANCIJA

image.thumb.png.0e3c081145cca3bd8d037788faf6d9e6.png
 
...ali zato nije sa kajmakom već sa ajvarom :mrgreen:
 
  • Like
Reactions: JosipS
Ne kontam sta fali kajmaku sa cevapima, ali opet sa druge strane ne kontam ni koja je fora uopce da se jede kajmak sa cevapima...
Ja jedem cevape sa majmunezom.
 
  • Like
Reactions: vuk
Ne kontam sta fali kajmaku sa cevapima, ali opet sa druge strane ne kontam ni koja je fora uopce da se jede kajmak sa cevapima...
Ja jedem cevape sa majmunezom.
Pa cevapi se i sluze sa kajmakom (ako narucis), bar u Sarajevu. Ono sto je meni neshvatljivo je ajvar i pomfrit sa cevapima, sto je npr. cesta pojava u HR.
Franjo je nastradao zbog bureka sa sirom :mrgreen:
 
Pa cevapi se i sluze sa kajmakom (ako narucis), bar u Sarajevu. Ono sto je meni neshvatljivo je ajvar i pomfrit sa cevapima, sto je npr. cesta pojava u HR.
Franjo je nastradao zbog bureka sa sirom :mrgreen:
Sada cu ti nesto napisati, ali sjedni prije nego krenes citati. Mozda i da uzmes casu vode ili cak nesto za smirenje…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Švabe jedu ćevape sa đuveč rižom.
Oprosti, znam kako se sada osjecas. :(
 
  • Haha
Reactions: esso_sa and prpa
ponajbolji restorani u turskoj uz sve poslužuju pomfrit.... je da imaju samo noževe za maslac, al jebaj ga.....
 
Pa cevapi se i sluze sa kajmakom (ako narucis), bar u Sarajevu. Ono sto je meni neshvatljivo je ajvar i pomfrit sa cevapima, sto je npr. cesta pojava u HR.

Ima i kod nas čevapa sa kajmakom ako naručiš, to nudi skoro svaka čevabdžinica... nedavno u Sarajevu smo baš probavali i kod Ferhatovića i kod Želje (trojka)... ono što mi je smetalo što luk služe sitno kosan, umjesto da je narezan za žvakanje (valjda je to za onu masu krezubih tamo da ne trebaju žvakati), pommes je isto slobodno naručiti, ajvar i sve ostale dodatke isto tako dobiješ bez problema... prava mjera je kao i naslov filma Danisa Tanovića - "Deset u pola" i to je to. Čevap po komadu je marku, negdje lepinju doplatiš negdje je free uz bar 10 čevapa, tu je cjenik pa proučavajte... Željo je uvjerljivo (po meni) najbolji od najpoznatijih (Baščaršija), no najbolji roštilj smo jeli u - Mostaru, s time da je bio i bolji, i obilniji, i jeftiniji... tu je i cjenik jedne baš Burekdžinice (imena Carigrad) na Baščaršiji (to nam je bio program za doručak, jasno uz jogurt u plastičnoj čaši iz dućana, ništa domaće)...

Tečaj za BAM (bosansku marku) je cca 193-195 maraka za 100 eura, varira mjenjačka provizija, inače je tečaj eura fiksiran odlukom Vlade za sva mjesta koja mijenjaju marke u euro i obrnuto.

20230429_172635.jpg
 

Attachments

  • 20230429_172845.jpg
    20230429_172845.jpg
    2.3 MB · Views: 0
  • 20230428_172512.jpg
    20230428_172512.jpg
    3.2 MB · Views: 0
  • 20230428_172523.jpg
    20230428_172523.jpg
    1.6 MB · Views: 0
  • 20230428_185202.jpg
    20230428_185202.jpg
    1.2 MB · Views: 0
  • 20230429_094723.jpg
    20230429_094723.jpg
    2.4 MB · Views: 0
Last edited: