Svakom svoje, 5 nacina pecenja steakova je opceprihvaceno.
Rare (najslabije pecen)
Medium Rare
Medium
Medium Well
Well Done (najjace pecen).
Ja ih jedem u pravilu Rare jer tako imaju najvise okusa i nisu suhi nego socni, vecina preferira Medium, a samo bolesnici Well done jer je meso tada skroz unisteno temperaturom
Komad mesa koji se može jesti sirov (a takovih nema puno) je velika šteta uništiti (pre)pečenjem... primjer tatarskog bifteka kada meso nije toplinski obrađeno ili normalnog bifteka (beefsteak, tournedos, chateaubriant) koji se jedu (bar ja tako volim) rare - medium rare to dokazuju, ako ti je do mesa pečenog do jaja, uzmeš šnicle, krmiće, but, bilo kaj...
konkretno sam mislio na beefsteak, samo rare u mom slucaju dolazi u obzir, kad je vec lijepi komad mesa, steta ga termicki unistit, al ak neko voli Well done, sve 5, jedino sto je meni to neshvatljivo