VICEVI I ZAHEBANCIJA

IMG-fd80776fe51628b38c67adbac5b9dacc-V.jpg
 
Najbolji su mi ti Ameri kad kritiziraju normalno pečeni odrezak,a oni jedu meso kaj je iznutra sirovo 🙄

Svakom svoje, 5 nacina pecenja steakova je opceprihvaceno.

Rare (najslabije pecen)
Medium Rare
Medium
Medium Well
Well Done (najjace pecen).


Ja ih jedem u pravilu Rare jer tako imaju najvise okusa i nisu suhi nego socni, vecina preferira Medium, a samo bolesnici Well done jer je meso tada skroz unisteno temperaturom :mrgreen:
 
ovo na slici je blue rare i ako je meso iz dobrog izvora i odležano 6+ tjedana nema boljeg stejka

i šta je tu smješno da mi je znat

činjenica je da bi većina iz e ovo je klopa trebala bit tu al ovo sigurno ne
 
  • Like
Reactions: mate
Komad mesa koji se može jesti sirov (a takovih nema puno) je velika šteta uništiti (pre)pečenjem... primjer tatarskog bifteka kada meso nije toplinski obrađeno ili normalnog bifteka (beefsteak, tournedos, chateaubriant) koji se jedu (bar ja tako volim) rare - medium rare to dokazuju, ako ti je do mesa pečenog do jaja, uzmeš šnicle, krmiće, but, bilo kaj...
 
konkretno sam mislio na beefsteak, samo rare u mom slucaju dolazi u obzir, kad je vec lijepi komad mesa, steta ga termicki unistit, al ak neko voli Well done, sve 5, jedino sto je meni to neshvatljivo :D
 
  • Like
Reactions: Village