S1000XR

Jel ima negdje diagram snage od tog M modela da se usporedi s normalnim modelom pa da se vidi gdje je tih 50 konja viska :unsure:
Vidim da ovaj M 200 konja na 12750 obrtaja daje a opcepoznato je da svi mi vozimo cijelo vrijeme motor iznad 10000 obrtaja :mrgreen:
Da da al u KKM :mrgreen: ..koliko sam ja cuo sta pricaju zene po brijacnicama razlika se i pokazuje preko 10000..medjutim..ima i krace brzine i i lancanik je nazad veci za 2 zuba i mozda i prednji
BMW-S1000R-vs-S1000RR-torque-and-power-curves-from-BMW-1024x717.jpg
manji nisam siguran..sto sve u sprezi sa manjom tezinom dovodi da kao ide puuuuno bolje..diagram ce vjerovatno bit isti ko i ovaj za RR model
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Mocippaldi
Upravo tako. Dzaba meni 300ps kad ne znam vozit. Kad malo bolje razmislim, najvise sam na granici vozio Versysa 650 i mozda cak Burgmana 400. Sa njih oba sam se ganjao sa litrama, pa skoro bez problema. Cim imam litru ili jace pod guzicom, stegne se ta ista guzica i nece dati odobrenje desnoj ruci da zavrne :mrgreen:
 
Ja sam imao problem s mjenjačem sa 950km na cajgeru, u mirovanju kad je motor upaljen bilo je jako teško ubaciti u ler. Ukupno dva mjeseca je motor bio u Tomiću i 3 puta sam se vraćao dok nisu popravili. Svaki put se reklamacija šalje u bmw i nakon par dana dolaze upute što da se mijenja. U servisu ne smiju ništa na svoju ruku. I na to se ukupno potroši 7-10 dana. Jedino moram priznat da je svaki naručeni dio je stizao u roku dva, tri radna dana.
Potvrđujem ovu boljku. Ista stvar je bila i kod mene, motor je imao 30 000 km. Već na 14 000, kad sam ga kupio, je bilo teško za ubaciti u ler. Doslovno sam nogom morao pogađati u milimetar da bude u leru. U servisu su rekli da su imali nekoliko XR-ova s tim problemom i da je rješenje bilo zamijeniti lamele. Najtežih 900 eura koje sam dao. Vidno razočaran, sjetio sam se svog voljenog Horneta kako i dalje vozi s original lamelom s preko 70 000 km.
 
  • Like
Reactions: Feis123 and roberto
Malo podjebavam iako je ovo istina, motor se cuo vec neko vrijeme, auspuh izgorio.... Ne osudujem i ne bi mi to bila prepreka kod kupovine ali cudno je da si takav brand to dozvoli.
Da dovršim misao... :p U utorak su javili da će dobiti novi motor, danas stigao, montaža ponedjeljak jer imaju gužvu oko isporuka GSova, inače bi već riješili. Šta ti je Švabo.... :mrgreen:
 
  • Like
Reactions: roberto
jer imaju gužvu oko isporuka GSova, inače bi već riješili. Šta ti je Švabo.... :mrgreen:
Nemaju guzvu zbog isporuka nego zbog dotezanja klipnjaca i zamjena solenoida anlasera na novim GS-ovima. Sta ti je Svabo :mrgreen:

Iskreno, da mi krepa agregat na motoru, nakon zamjene bi isti minut završio u oglasniku.

Sto ? Pa bolje vozati novu masinu dok i ona ne crkne pa onda staviti u oglasnik, uz opis: “nikad padano niti kucano u blokadu” :mrgreen:
 
Last edited:
Ne dam pare ! :p Nema cargo kapacitet, a i sta ce mi 200 konja na javnim putevima ? Mada, kada bi kod Tomica legao kakav dobar popust, mozda bi i ja popustio :)
ps: za info sjedi se jednako kao i na normalnom s1000xr :)
 
Sto ? Pa bolje vozati novu masinu dok i ona ne crkne pa onda staviti u oglasnik, uz opis: “nikad padano niti kucano u blokadu” :mrgreen:

Povjerenje je temelj odnosa čovjeka i stroja. Zajeb' me jednom - šejm on jou, zajeb' me drugi put - šejm on me:mrgreen:
 
Karbona sam se zasitio kroz godine ali bi prihvatio, osim felgi. 😂 Djeluje mi zanimljivo, prosli put je bio drugi na listi iza čopera ali htio bi ga pogledati uzivo ako netko od vas kupi.
 
Iskreno, da mi krepa agregat na motoru, nakon zamjene bi isti minut završio u oglasniku.
Tak i frend razmislja. Rekao sam mu da ga nastavi vozit i vrti oglas. Ako ga ne proda, za mjesec, dva ce zaboravit ovaj incident i stvari idu dalje. Osim toga ni nema neki izbor osim TMaxa koji je prevelik za ono sto njemu treba.
 
Uf ? Jesi to sjedio ? Kakvo je to novo sjediste, jel bolje od prijasnjeg ?
Nisi mogao sjesti ni u wels'u ni u minkenu ali u friedrichshafenu je bio izlozen onako kako treba isprepipao sve mozes se na ovom novom sicu lakse gibat ako treba a udobnost je u guzici promatraca 😃 ali da je taj dio drugaciji je iako u mom slucaju udobnost sica i na starom nije losa pa nisam mjerodavan!

Polozaj potpuno isti 🥰