Berik jakne

eee frende to i ja več tražim duže vreme,ali štanga(n)(n)(n)(n)
 
Kakav je Berik sta se tice kvalitete u odnosu na Dainese ili Alpinestar?

A to je specificno pitanje vjerojatno, ovisi o modelu (klasi) opreme. Ko da pitas koja je razlika izmedju BMW i Mercedesa - ovisi o kojem modelu pricamo.

Berik je sasvim OK koliko sam upoznat, Dainese isto. Kukolja u zitu se uvijek moze naci, ali ako pricamo o vrhu ponude, cisto sumnjam da je ijedna od te dvije firme losa (imam iskustva samo sa Dainese i to top modelima kozne jakne i hlaca (ne kao dvodjelni kombinezon nego kao zasebne proizvode, ali top modeli) koji su odlicni vec skoro 10 godina i ne pokazuju da ce tako skoro cak ni izgledat lose, a kamoli da bi funkcionalno bili upitni)


P.S.
kad sam prije 5-6-7 godina kupovao ljetnu mesh jaknu, Dainese mi nije imao nista prihvatljivo obzirom da sam mogao birat i RS Taichi (top model, kao i Dainese, a spojio sam ugodno s korisnim jer sam bio u Ljubljani gdje je tada izbor bio velik za RS Taichi) koja je bila 2 koplja ispred po svemu tada. Cisto da objasnim kako ni Dainese nije uvijek (bio?) najbolji izbor. Ta RS Taichi je super i danas, a godisnje radim 20.000km i samo je bacim u vesmasinu na brzo pranje (cak bez vadjenja protektora) barem 5-6x godisnje ako ne i cesce), vec je sva apsisala (zuti hiwiz dijelovi), crni dio je nesto izblijedio (crna jakna), ali funckionalno je i dalje odlicna.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Octane
Ako je povoljnije ali ne duplo neki model u usporedbi sa ova dva glavna ja bih mu dao šansu... Deru ih po grobniku tako da nije neki shit sigurno
 
Kakav je Berik sta se tice kvalitete u odnosu na Dainese ili Alpinestar?

Ne znam za jakne, ali znam za rukavice.
Prve sam koristio ove Dainese

Rukavice su mi bile sasvim u redu, ali su prilično brzo postale sa gornje strane tvrde, a sa donje strane jako tanke. Također čičak na zapešću se relativno brzo potrošio i slabo držao.

Kao zamjenu za njih kupio sam si ove:

Imam ih već više od godine dana i što se udobnosti i trajnosti kože tiče su u redu. Međutim... na lijevoj rukavici je šav na zapešću pukao nakon samo nekoliko mjeseci korištenja. To sam uredno reklamirao i fc-moto mi je refundirao kompletan iznos za taj par rukavica bez potrebe da im iste vratim. Odnio sam ih krojaču koji između ostalog radi i sa kožom i on mi ih je pokrpao. Drugi problem kod njih je čičak na zapešću koji je barem 2x lošiji od onog na Dainese rukavicama i više uopće ne hvata. Ovaj krojač kod kog sam prvotno bio više ne radi, a ne znam ima li uopće mogućnosti i smisla mijenjati čičak. Inače rado bih ga promijenio ako je moguće jer stvarno su mi rukavice udobne i puno se osjećam "pokretnije" nego sa Dainese

Kad sam kupovao ove prethodne Berik kupio sam si i ove za kad idem na kraće relacije

S njima do sada apsolutno nikakvih problema, osim što su same malkice uže od ovih prvih iako su ista veličina.
 
Promini zadnja 2 slova u marci i imaš Bering koje ima u nas.