Cijene osiguranja motocikala

Nekidan za FJR u Save 185 EUR
 
Kad sam doma 42-90 dana godišnje, 2-3 motora i 1-2 auta, sve je bitno.
Nakupi se 80-140€ godišnje uštede.
 
Last edited:
Cijene na stranu, jel postoji nekakav konsenzus koje osiguravajuće kuće su dobre (i je li to uopće moguće) ? Da ne gnjave previše i zapravo rade svoj posao?
 
Jbt koja je ova računica? Kući si 42-90 dana godišnje,imaš 2-3 motora i 1-2 auta 🤭
Ti si moj idol majke mi 🤣
Moj susjed ima 9 registriranih motora. Sve restaurirani stariji motori. Sjaju se i po noći.
Ne pređe sa svakim ni 100 km godišnje. Samo ih glanca i stalno pronalazi novi projekt na kome radi ponekad i par godina. Nema šanse da proda ni jednoga.
Pito sam ga 100 puta jeli lud. Što ne registrira samo jednoga i prebaciva tablicu. Niti jurca, niti divlja, niti vozi kasno po noći kad su patrole. Šansa da ga zaustave u tih par km je 0,01%. A da ga i zaustave, kao da svaki cajo gleda je li npr. Honda ili Suzuki 600. Vidi da je vozačka i prometna na isto ime, motor registriran i vozač stariji i pristojan.
Koliko se malo vozi i ima dobrih 60+ godina, caji ga neće ni zaustavit, a da ga zaustave vjerovatno bi ga odma i pustili bez provjere. A sve da ga i uhvate, manja je kazna, nego registrirat svih 9 motora svake godine.
 
Kužim logiku, ali uz to što bi mu da ga zaustave motor bio neregistriran (prekršajna prijava i kazna) dobio bi i kaznenu prijavu za krivotvorenje isprava.
 
  • Like
Reactions: diesel power
Ako si taj gust (9 reg motora) moze priustiti, zasto bi ga nagovarao na drukcije? Covjek uziva u tome i sta ces.. da kuka kako nema love onda te razumijem i dao si mu dobar savjet, inace puna podrska strastvenom susjedu :))
 
  • Like
Reactions: enduro and Medo
Honda VFR 800 Crossrunner 2020. Laqo, polica + zaštita bonusa i osiguranje vozača i putnika 132 eura. Bez ovih dodataka bilo bi 16 eura manje.
5 % popusta na jednokratno plaćanje i 15% jer slave treći rođendan, mnogo dobro (y)
 
@ Volcabar:

Jako blizu, Zaručnica mi zarađuje više.😈
Živjela jednakost!
Sad se mogu odmoriti.
 
dajte samo stavite od kud ste, odnosno tablica... jer usporedba nis ne znaci bez toga
 
  • Like
Reactions: cadjo
Honda CBR600RR, 2008, Laqo,polica + osiguranje vozača i putnika+ zaštita bonusa me je izašlo 101€. Tu je jos 5%na placanje jednokratno i black friday.
 
Nije motor nego auto ali čisto da ljudi vide da nije loše nekad "pokucati" na više vrata.

Trenutno osiguran u Eurohercu za 197.50e (osnovno + vozač i putnik + 50% bonusa) i ponude kako slijede za 2024:

Euroherc - 233e
Prološčić - 188.52e
Kompare Allianz - 179e
Kompare AS direct - 176e
Groupama - 129e 😅😅

valjda je pobjednik očit. 😱
 
  • Wow
Reactions: 3alfa3
sad guglam, Zagorje (y)
To je ionako bitno samo onom koga napucas, mene ne dira ni da je iz Bangladesa :D

Bas izvrtio mozak..... Vozacku imam od 1991. (di si bio 1991? U autoskoli! :D ) Samo jednom bio kriv u sudaru od tada, ogulio malo boju na braniku drugom autu jer nisam uspio stat autom sa ljetnim gumama na snijegu zaustavljajuci se iza kolone na semaforu. To je bilo cca 1995. godine.
Tak da za motor mislim da vise necu uzimat ni zastitu bonusa makar bila 10tak eura. Ako bi motorom napravio sranje nekom drugom, zastita bonusa mi je najmanja briga financijski :D