Cijene osiguranja motocikala

R1200GS, SB table osiguranje preko Laqo 217 EUR, a preko kompare su bile ponude od 230-250 EUR.
S tim da sam na LAQO ispunio sve da vidim cijenu (do pred kupnju, isto je bilo nekih cca 240-250 EUR) i tada odustao jer sam čekao ponudu Kompare-a i tada me zvao agent iz LAQO te ponudio još dodatni popust pa je izašlo 217 EUR total.
Istu strategiju sam probao par dana kasnije za auto i opet je agent zvao i ponudio manju cijenu od one iz LAQO sučelja :mrgreen:.

Nego jel postoje negdje "1 naprama odoka" tablice cijene osiguranja po kubikaži - kako se određuju gupe vozila prema osiguranju. Jer vidim da nije neka velika razlika u cijeni za ZH2 iz prethodnog posta i za gs. Neki tvrde da sve preko 1000 ccm budu slične cijene (tipa da je i MT-01 tu negdje)?
Razlika je u cijeni osiguranja po zupanijama, bez obzira na kubikazu. Nije isto npr. Daruvar i ZG.
 
ne pratim to oko kubikaza vec godinama, ali prije je bila jedna cijena za 500-750ccm, druga za 750-1000ccm i najvisa za one iznad 1000ccm.
Naravno, nije ista cijena za Daruvar kao za ZG, ali hocu rec da samo sto se kubikaze tice kako je bilo (vjerojatno je i sada), liberalizacija trzista je taj podatak potisnula i vjerojatno ga se tesko moze naci za razliku od prije, ali gotovo sam siguran da ako isti dan osigurate motore razlicitih kubikaza koji spadaju u gore opisane "razrede", primjetit ce se razlika u cijeni iako je ista registarska oznaka u pitanju..
 
Last edited:
Nego jel postoje negdje "1 naprama odoka" tablice cijene osiguranja po kubikaži - kako se određuju gupe vozila prema osiguranju. Jer vidim da nije neka velika razlika u cijeni za ZH2 iz prethodnog posta i za gs. Neki tvrde da sve preko 1000 ccm budu slične cijene (tipa da je i MT-01 tu negdje)?
Mislim da ovako ide po kubikaži a na cijenu još utječe registarska oznaka grada i godine vozača.
 

Attachments

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    22.3 KB · Views: 0
Meni sve dalje to nekak sve skupa izgleda "odokativno" s tolkim varijacijama cijena iz godine u godinu...
kad tražim ponude (bilo za auto ili motor), dobivam ponude s varijacijama od oko 100€.
ok, postoji neki minimum kaj moraju valjda naplatit, a sve ostalo je app
 
Najbolja mi je fora što na računu piše jedna cijena a ti platiš drugu (manju). Valjda imaju neki minimum kako si i rekao pa to pišu na račun.
 
od ''motora'' ide do 500ccm, 500-700 cca duplo od prosle, onda sljedeci rang skoro duplo od proslog.... ove do 500 je minimalna razlika

svjeze trazio ponudu za er5 i versis 560 - er5 cca 75e , versxd 160e
 
Meni sve dalje to nekak sve skupa izgleda "odokativno" s tolkim varijacijama cijena iz godine u godinu...
kad tražim ponude (bilo za auto ili motor), dobivam ponude s varijacijama od oko 100€.
ok, postoji neki minimum kaj moraju valjda naplatit, a sve ostalo je app

Da, tako je vec godinama, prije je bilo skoro nebitno gdje osiguras motor jer su cijene bile skoro iste i kubikaza je bila glavni faktor. Danas netko sa 748ccm u istoj registarskoj oznaci, bonusu i istim godinama zivota moze platit i vise nego njegov susjed kod druge osig. kuce sa motorom od 998ccm, pa mozda i preko 1000ccm. Zato se treba raspitat o cijenama: Kompare tu jako pomaze jer ako i ne nadje najpovoljniju ponudu (jer s tom osig. kucom nemaju poslovanje), barem dobijes neki okvir, a dalje trazis osigiruanje jedno po jedno ako je cijena jedini faktor (a ne vidim koji bi drugi bio ako je obavezno osiguranje u pitanju - mozda neko zeli pomoc na cesti sto ne nude sva osiguranja, pa je spreman platit vise i obavezno osiguranje, ali u principu, vecina samo osigura motor, eventualno bonus i vozaca i putnika, a to nude svi)
 
Last edited:
Nekad sam u grawe placao za zeca policu 595kn bas me zanima kolika bude ove godine

tak sam ja (isto Grawe), oko 500-600kn, ZG, Z750. Davno prosla vremena i motora i cijene osiguranja :D
Konkretno sto se poskupljenja tice, rekao bi ovako ugrubo da je od prosle godine poskupilo 10-15%, ovisi koja osig. kuca (meni konkretno 10% u Laqo)
 
  • Like
Reactions: prpa and Hrvoje-Bj
mene su prosle godine ponude osiguranja varirale doslovno za duplo od kuce do kuce tak da ne valja na prvu skakati
 
za probu, popunio podatke za laqo, k1300s, ispalo 169€ s opcijama: zastita bonusa i vozaci i putnici (s time da na tu cijenu ide jos popust 10% ili 25€)

pozdrav
 
165€ osiguranje, Euroherc. I cca 50€ registracija. Suzuki Bandit 650ccm, 86ks, ZG. Mislim da su svi popusti ukljuceni.. - 10% skuplje u odnosu na proslu godinu.
 
Imam dojam da je trenutno najpovoljnije osiguranje Groupama.
Unatoč navodnom ovogodišnjem poskupljenju, napravili su mi policu 12-13€ jeftiniju nego lani.
To je za jedan auto.
Za ostale, skuter i motor ćemo vidit uskoro.
 
Ima tko iskustva s moto asistencijom u slučaju slučaja? Funkcionira li to? Laqo mi nudi daleko najbolju cijenu, ali nemaju tu opciju pa ne znam da li da ih križam zbog toga ili ne.
 
zar ima neko asistenciju za motor osim save? i haka u extra paketu
 
Nema pravila za cijene.
Za kombi N1 i to ADR(prijevoz opasnih tvari koji još malo utječe na cijenu) je polica bila od 240-260€(frend,frendica,Kompare,laqo) svi su bili tu negdje cca 20€ gore dolje.
Onda za motor dobijem najjeftinija ponuda online oko 140€, pa sam tražio u grawe gdje je bio i zadnji put osiguran i ispalo mi cca 90€ (još koju kunu jeftinije od prošle godine)
Za auto ista stvar, jednom se potrefi da svih 5 ponuđača bude razlike 10-20€ a drugi put bude i 40-50€.
U pravilu da je poskupilo je (dijelovi,rad) vuku jedno drugo.
Tako da nemam stalnog osiguravatelja već provjerim uvijek na više mjesta i to je to
 
BMW F 750 GS 2022. g., ponude preko Komparea od 186,00 do 248,00 € (sve ponude više-manje iste, osim što ova najjeftinija ima duplo niže premije za osiguranje vozača i putnika). Prije mjesec dana platio za Nissan Note 1.2, 2016. g. 205,00 € (obje ponude s osiguranjem bonusa i vozača i putnika).