Državni inspektorijat na moto sceni

papillon

Active member
Kako većina zna a i znalo se već događati na zimskim susretima ove godine svi su upoznati sa situacijom koja je bila očekivana ali kako će se odraziti na susrete već se vidjelo.Eto podijelite iskustva da ne šaramo po temama o susretima ali nemojte se uhvatiti države i političkog vrha i pljucati po njima jer su ionako već odavno odvojeni od svekolikog pučanstva.Napišite svoje viđenje i utiske i dali postoji način da se nekako to ublaži da ne gledamo namrgođena lica ugostitelja koji su došli odraditi svoje na susretu,pokupiti što mogu a o svom predivnom ponašanju niti ne razmišljaju.
 
Dobro, ja nisam baš pretjerano shvatio situaciju... Pa bih molio pojašnjenje.


Neki MK ima party i poslužuje klopu ili dovedu ne znam, nekog čiku sa palačinkama i pljeskavicama... I kaj? Inspektorat upadne, napravi inspekciju i napiše kaznu?


Možda samo nisam dovljno koncentriran pošto sam u poslu, ali eto, nisam u toku a i winter partyi mi nisu interesantni.

Hvala
 
BeLa-Vg said:
Dobro, ja nisam baš pretjerano shvatio situaciju... Pa bih molio pojašnjenje.


Neki MK ima party i poslužuje klopu ili dovedu ne znam, nekog čiku sa palačinkama i pljeskavicama... I kaj? Inspektorat upadne, napravi inspekciju i napiše kaznu?


Možda samo nisam dovljno koncentriran pošto sam u poslu, ali eto, nisam u toku a i winter partyi mi nisu interesantni.

Hvala

e tako nekako, moraš za svaki dr.ek imati certifikat i djelatnost odnosno neki papir kojim dokazuješ da si legalan, to je nešta što je aktualno svugdje u europskoj uniji i zato ima sve manje i manje tamo susreta i svi dolaze ovdje jer nemaju tamo gdje otić, jer se sve plaća i sve mora biti na papiru, a to su postrožili kod nas upravo zbog ulaska u faking eu
 
Do prošle godine se koliko-toliko sve na moto susretu moglo prodavati na crno. Piće, hrana i sve ostalo moglo se naručiti iz veleprodajnih trgovina pićem, hrana iz mesnica itd..i članovi kluba bi bez problema to prodavali na crno.
Od ove godine je to drugačije.
Nakon što smo čuli da je inspekcija bila u Našicama, Otoku, Rokovcima (gdje su navodno čak i zabranili da se DIJELI grah) malo smo se  :wc: jer nam je ovo prvi party i bilo bi preloše da nam se tako nešto dogodi na početku.
Dakle, problem je sljedeći: sve što se radi, prodaje, dijeli itd, mora imati svoje dokazano porijeklo.
Čobanac koji kuvamo mora imati sve potrebne račune, papire sa pregleda mesa itd.
Piće i hranu mogu prodavati osobe koje imaju obrt za to, i konobari moraju imati sanitarnu dozvolu.
Nakon svakog kupljenog pića prodavatelj treba na paragonu ispisati račun.
NEMA BONOVA, jer je službena platna jedinica u RH  rvacka kuna.
Pričali smo sa inspektorom koji nam je bar donekle izašao u susret, najavio se da će doći (znači bez iznenađenja), potrudit će se da dođe ranije kad bude manje raje kako bi napravio zapisnik.
Dakle, sve se može izvesti, samo treba malo više truda oko svega, više trčanja po okolnim uredima i bez rada na crno.
 
je je, čuo sam da su mk okit napisali 50 000kn kazne za posluživanje cuge bez obrtnice....
 
Kako onda Konzumovi bonovi mogu bit sredstvo plaćanja?

Jebate... Todorić može di ni MC/MK ne može.

:LOL:
 
Svi žele da se uvede red. A kad se uvede red... Nastane nered :mrgreen:
 
eto prilike za poduzetnike..obrt organizacije moto susreta..fino u djelatnosti napises sve sta treba, imas svoje striptizete :LOL:,konobare,binu, razglas, satore i samo ides okolo i nudis svoje usluge klubovima..samo onda klubovima sipak :jesus:
 
Jel se niti nesmije dijelit rakija na ulazima?  :( :misli: :mrgreen:
 
makazica said:
Neki od uvjeta:
- sanitarne iskaznice i dokazi o položenom "higijenskom minimumu" za zaposlenike
- odgovarajući način odvodnje otpadnih voda
- osiguranje hladnog/toplog lanca u proizvodnji hrane
etc.

Pretpostavljam da sanitarnu iskaznicu nije problem ishodovati, ako sam u krivu ispravi me.
Ovo pod točkom 2. mi izgleda nekako najveći problem, šta bi to točno značilo "odgovarajući način"?
Šta znaći hladnog/toplog lanca?
 
Dobro, znaći pod pretpostavkom da se inspektori drže tih propisa kao pijan plota, najveći problem je riješiti otpadne vode, uz to da se mora nać obrtnika sa kojim se da dogovorit neki oblik poslovanja. A ako se ne drže propisa kao pijan plota onda problema nema  :mrgreen:
 
makazica said:
Zahtjevi kao takvi laiku zvuče komplicirani, recimo ti si se uhvatio za te otpadne vode, ali u praksi se vrlo jednostavno provedu, pogotovo ako netko ima malo soli u glavi i minimalni osjećaj odgovornosti za hranu koju poslužuje

Pa to sam i mislio reć, stvorila se priča oko toga a koliko vidim nema tu nekih većih problema (opet pod uvjetom da inspektori ne cjepidlače, npr. da konobar nema propisnu majicu). A to šta su neki klubovi (nažalost) najebali, jbga. uvijek najebe onaj gdje se prvo počinju primjenjivati zakoni.

makazica said:
, a da ne pričam ako želi da mu hrana još i bude kvalitetna, što je ipak malo previše tražiti na moto susretima.... :LOL:

Za dobru svinju nema lošeg napoja  :mrgreen:
 
makazica said:
Sloboda je jedno, a rad na crnjaka drugo.

a vezano za boldano; zapitaj se kako bi reagirao da se otruješ od hrane na susretu............. :LOL: :LOL:

reagirao bih tako da bih psovao tu hranu i onog ko je je napravio,i onog ko mi je je posluzio,i onda bih otisao na hitnu ako bi trebalo,i sljedece godine opet jeo hranu na tom susretu. :mrgreen:

a sta,ko da bi mi izdani racun nesto pomogao nakon sta me uhvati slabo. :mrgreen:
 
Ajd kad se pozivamo na EU, mislim "tako je u EU"...kako je to sve sprovedeno u djelo na oktober festu u Njemačkoj, gdje se sve uglavnom događa ispod šatora  :misli:
Jel ima netko iskustva sa oktober festom  :shock:
 
einstein said:
Jel se niti nesmije dijelit rakija na ulazima?  :( :misli: :mrgreen:

smije, ali samo odabrana rakija. Npr nemozes dijelit rakiju koju je moj djed ispeko, jer ona nekim čudom nema porijeklo  :misli: