GUME - SVE ONO STO VAS ZANIMA

Amater sam apsolutni, parsto km sam napravio izvan ceste, ali sam zato na 3em setu guma :)
Elem daklem, moje nikakvo iskustvo u usporedbi k60 scout, e07 i tkc80 kaze da je tkc toliko bolja guma od ove dvije da je to neusporedivo.
K60 prednja na travi svako par metara sama gubi grip i klize. Mitas mi je bio bolji, ali nije ni on ulijevao samopouzdanje veliko (pusti u situaciji koja stvarno ne djeluje zeznuto). Kupio nedavno tkc, otisao do Blata, na nasip i isprobao ih do nekog meni noname sela iza Pleternice.
Koja razlika...na mjestima sam prelazio 140-150 km/h, sto ni ugrubo nisam imao muda s prve dvije. I dalje sam jako los i pocetnik, ali s tkc se vozim s bitno manje panike.
Nisu ni na cesti skroz lose, ali nema sanse da potraju dugo, semaforasio sam nekidan s jednim 550, imam pola gume u komadicima zaljepljenu po auspusima i blatobranu.
Ali tkc80 je vise u rangu mitasa e09. I mana joj je sto se brzo potrosi na asfaltu jer je mekana smjesa. Ja sam s e07 picio 100 po makadamu i onda sam Austrijancu na ktm 1290 preko Učke izvadio mast po zavojima... Na ravnom on meni jer ima 4x vise snage jbg :D
Screenshot_2023-06-16-10-19-53-387_com.instagram.android-edit.jpg
 
  • Like
Reactions: Dene
Nedavno sam nabavio motor CBR125R. Na motoru su skoro pa nove (po izgledu i ripnama) ContiGo gume 80/90-17 (dot2319), 100/80-17 (dot4018)
Obzirom da je plan voziti cijelu godinu (osim dok je snijeg i led na cesti), zanima me kakve su ContiGo gume i koje bolje od tih preporučate ?
Do sada sam dosta vozio po kiši (tako me uhvatilo) i nisam imao problema (oprezno vozim, a po kisi jos opreznije sporo i bez naginjanja ) osim kod prelaska mokre tračnice. E sad da li je to do loše gume (ipak imaju više od 3-4 godine po dot-u) ili je tako kod svih na tračnicama...
Hvala na preporukama.
 
Ima li netko da je vozio Dunlop Sportmax GPR-300? Nesto mi sumnjivo jeftine, a nemaju bas lose ocjene po review-ovima.
 
Ako volis stisnut ne uzimaj te gume..meni se deformirala prednja sto zbog tezine sto zbog odvrtanja


Ostalo sve je okej... nit mirise nit smrdi... Solidna je u svim uvjetima...
 
  • Like
Reactions: WraGG
I nisam nesto od stiskanja. Vise cruising, ali tu i tamo znam poluditi pa i do pola gasa odvrnuti 😄
Ne kuzim samo zasto su toliko jeftinije od ostalih guma.
 
Ok, znaci ima razlog zasto je jeftina. Tako sam i mislio. Kazu Svabe, tko kupi jeftino - kupi dva puta :mrgreen:
Sta da stavim na velikog Versysa? Sad su neke Bridgestone gore i poprilicno sam zadovoljan.
 
sve su vam te price zalud dkoole god vam @Sredju masu besmislenih pitanja i na to da odgovor bez ikakvog iskustva....

tek onda znas sta neces! neces sredju-ovo misljenje!


Sad ce on to odokativno izrecenzirati
 
Ne znam koje sam heretičko pitanje postavio 🤪 ali možda je ljudima lakše nešto preporučiti ako navedeš što ti kod trenutačnog seta ne sviđa.
 
Ma nemam pojma, meni guma k´o guma. Ne vozim ja to na granici.
Nego, bio jucer na TÜV-u sa Versysom pa kaze onaj cikica tamo da bih trebao kroz neko dogledno vrijeme i gume mijenjati jer ima jos oko 4mm gore. I eto, dosao doma i krenuo u potragu pa mi izbaci i ove GP300. Nisam rekao da cu ih kupiti nego mi samo bilo cudno zasto su jeftinije od svih ostalih.
 
Ma nemam pojma, meni guma k´o guma. Ne vozim ja to na granici.
Nego, bio jucer na TÜV-u sa Versysom pa kaze onaj cikica tamo da bih trebao kroz neko dogledno vrijeme i gume mijenjati jer ima jos oko 4mm gore. I eto, dosao doma i krenuo u potragu pa mi izbaci i ove GP300. Nisam rekao da cu ih kupiti nego mi samo bilo cudno zasto su jeftinije od svih ostalih.
Evo bas bio u unikomercu i pitao za gpr za kawu z 900,veli majstor da su gpr 300 preslabe gume za takav motor.Tak da ipak cijena nekaj znači.
 
  • Like
Reactions: WraGG
Ako pričamo o TÜV-u onda valjda živiš u blaženoj Njemačkoj. Moja preporuka pogledaj kod Bodo na webstranici Mopedreifen.de za gume. Ako voziš turistički, laganini moja preporuka neki prijašnji model Sport-Touring gume. Tipa Metzeler Z8, T30evo ili T31, Road 4. Sve dobre gume a mogu se naći povoljnije zbog toga što su već 2-3 generacije starije.
 
  • Like
Reactions: WraGG
ma gpr300 nisu lose gume samo jbg zbog moje tezine i nacina voznje pregrijao sam prednju pa se deformirala..Ako vozis normalno preporuku imas za tu gumu jer nisu lose.