Kawasaki Z750 2009 - rad na leru

Kad stavljas aupuh, nemoj prvo stegnut ostale serafe, nego prvo grane, a tek nakon njih stezi sve ostale , ali iz smjera grana prema topu. I naravno, ravnomjerno stezes grane, malo jednu maticu, pa drugu i tako sva 4 cilindra. U ostatku aupuha mozes imati samo jako labavo postavljene serafe da ti drze ugrubo aupuh u polozaju u kojem treba bit, ali moras moci "manevrirati" sa granama kod glave motora. Ili i bez tih serafa na ostatku auspuha, a ispod negdje podlozi nesto da drzi cijeli aupuh (ili imaj pomocnika koji ce drzat).

I auspuh nebi smio biti napet ostalim serafima, ako bi bio, onda malo kemijaj da dobijes da nema napetosti, ali prvo grane moraju biti jednoliko stegnute.
Pazio sam na ovo.

Prvo sam namjestio grane i lagano rukom zavidao matice. I onda lagano svaku maticu sa kljucem jednu po jednu.

Imam osjecaj kao da oni prstenovi na granama gdje se brtve naslone nisu sve u istoj ravnini pa onda jedna brtva nasloni a druge nisu.

Mozda bi pomogle deblje brtve ?
 
Ekipa mislim da sam nasao u cemu je problem.

Naime jutros sam opet rastavio grane i vidio da na jednoj cijevi ima pukotina oko prstena na grani.

Kao da je bas po zavaru puklo. Slike u prilogu.

Moze li se ovo zavariti ili trebaju nove grane ? 
Ove brtve mi izgledaju deblje nego moje.
Je li ovo takoder Z750 i jesu li orginal brtve i ako da gdje si uzeo ?
je isto 750, al starija godina, 2006. Nisam mijenjao, snjim napravio cca 40tkm povrh 70tkm odkad ga kupio. Kad kupujem onda kupujem u Moto Jakopec.
Brzo stiže ono što nemaju, a imaju dosta toga, naruđbe im idu jednom tjedno pa kako potrefiš.
 
Ajde sad na prvu stranicu i pročitaj moj post.
Mislis li da bi lem rijesio stvar ? Jer pukotina je dosta siroka pa me strah da bi pri stezanju popucalo opet.

Mislio sam dati zavariti pukotinu cijelom duzinom jer je pukotina takva da kad se grane stegnu taj dosjedni prsten dodatno siri mjesto gdje je pukotina i onda nisam siguran hoce li lem to izdrzati.
 
Imao sam istu stvar. Riješio srebrnim lemom, sad već ima 30 000 km od toga. Doduše, ne ja nego kolega koji se bavi montažom rashladne tehnike. Ako se ispravno postave originalne bakrene brtve i propisno stegnu matice, nema problema.
 
Srebrni ( za rashladnu tehniku) ili klasični hard lot (mesing+borax) idealan za takve stvari, dobro ga zalije i dosta je fleksibilan (ne puca) a drži dobro višu temperaturu...
 
  • Like
Reactions: Kawah