Klip,gljiva

DBajker

New member
Neznam dal sam na pravom mjestu otvorio temu ali evo da vas pitam :
Kad bih stavio gljivu na svoj skuter (Sprint Grizzy 50ccm) već je bila prije pa su mi ukrali pa sada opet filter serijski koristim,kad bih stavio Mallosi il bilo koju drugu gljivu na skuter čitam ja da moram mijenjat dizne ovo ono,ja mislim da kad je moj buraz stavljao gljivu da nije ništa trebalo inače je bila nekakva srebrna a koštala je 35km-160kn.
Kad bih promijenio nekakav klip,bil dobio šta na aceleraciji,performansi,krajnjoj brzini ili ?
Kažite mi sada,da li je moguće da mi motor malo tuši to šta je u filteru bila serijska spužva bil je cijela masna,crna i ja sam odrezao običnu spužvu tj. oblikovao isto i stavio da li mi to tuši motor,jer kada krenem nešta kao da puca iz auspuha pa tako dok nekako kao da se malo zagrije ?
 
Ako "Tuši" znaci zagusen, onda odgovaram na to pitanje.

Znaci, ako ti je u serijskom filteru bila nekakva spuzva, ta spuzva je spuzva koja ima pore "rupice" napravljene tako da prolazi zrak a prasina ne. Ako si ti tu istu spuzvu zamijenio nekom koja nije predvidjena za to, postoji velika mogucnost da si zagusio motor. Moj savjet je, ako imas staru spuzvu, vrati tu staru spuzvu. Isto tako, nove novcate spuzve se zamascuju namjerno kako bi pokupile sto vise prasine da ne ulazi u motor, tako da je normalno da je bila masna (neka me netko ispravi ako grijesim).

Sto se tice klipa, ako bi stavljao veci klip, moras stavljati kompletan kit, sto znaci klip, cilindar i karike. S njim bi dobio nesto vecu akceleraciju i mozda nesto sitno na brzini.

 
Bila je serijska spužva,cijela je bila zamašćena,crna pa sam običnu spužvu odrezao po obliku serijske i stavio u filter,staru sam serijsku bacio i tko zna gdje je sad.Bilo mi je tušiulo motoro,ali sada kad sam vratio svoju staru svjećicu nekako je jako dobra samo sam je očistio,bolja od nove kioju sam uzeo ne guši više motor,samo teže pali,do čega je to ? Radi pa crkne,i tako jedno 4-5 puta palim i radi to vjerovatno dok ne uhvati temperature malo,pa do čega je ako mogu znati ?