Prometna - Hit and run / osiguranje?

Yondasaki

New member
Pozdrav, trenutno pišem iz bolnice da potrošim malo vremena, No 03.04.2024 sam imao prometnu gdje mi je auto oduzeo prednost i ja sam se spucao u njega te je on pobjegao.

Navodno prema svjedocima sam napravio par salta u zraku te sam klizao nešto manje od 10-tak metara. Taj sudar je bio na nekoj brzini od 50kmh i na svu nekakvu sreću, od ozbiljnih stvari jedino sam slomio ključnu kost, jučer operiran i stavili su mi tu pločicu, ali cijelo tijelo nenormalno boli. na svakom udu sam izgreban.

Motor(em prvi, em sam ga imao samo 4. mjeseca :/ ) je u međuvremenu odvezen do servisa da ga pregledaju u kakvom je stanju, vilice skroz ošle i kažu bolje da tražim cijelu odštetu.

E sada, trebam savjete od vas kako što dalje, osiguran sam u Croatia osiguranju i imam ono dodatno osiguranje u slučaju da se meni nešto dogodi, no što mi je činiti u međuvremenu? njega su navodno našli. Kakav je proces? da uzmem odvjetnika? on je 100% kriv i imam svjedoke uz sebe, cijela oprema isto ošla, patika mi letila na drugu stranu, sve poderano.

Kako maksimizirati sve na moju stranu? Hvala vam i čuvajte se.
 
Njegovo osiguranje će ti pokriti štetu na motoru, a za eventualnu odštetu zbog nastalih ozljeda angažiraj odvjetnika, imaš ih koji se time bave. Brz oporavak
 
Brz i bezbolan oporavak želim.
Nešto se pisalo po portalima za nova pravila kod osiguranja, po unificiranoj EU direktivi. Koliko sam skužio konačno su stali na rep spinovima osiguravajućih kuća, a to je da slučaj mora biti riješen u 15 dana i da procjena štete ide od ovlaštene ustanove (čitaj servisa) po izboru oštečenika, a ne kao do sada djelatnika osiguranja koje treba naplatiti štetu. Ispravite me ako griješim.
 
Od osiguranja njegovoga možeš sve naplatiti. Motor, opremu, robu. Traži novu kacigu, jaknu, mobitel, hlače, cipele....Sve je to pokriveno osiguranjem. Svaki dan ležanja u bolnici se plača. Svaka ozljeda ima svoju cijenu.
Možeš tražiti i nadoknadu izgubljene zarade, u vremenu dok si nesposoban za rad. Oštetu za pretrpljei strah i bol. E za to ti treba privatna tužba i odvjetnik, jer to naplačuješ od tipa što te pokupi, a ne od osiguranja.
Prvo vidi dali tip priznaje krivnju ili ne.
Policijski zapisnik je tu najvažniji. E ako ti zapisnik ne ide u prilog, tu češ bez odvjetnika i tužba teško, a možda ni onda.
E sad. Koliko detaljno želiš iči ovisi. Ako ti policijski zapisnik ide u prilog i tip priznaje krivicu, odštetu motora i opreme lako rješiš sa osiguravajučom kućom.
Ako češ i u privatnu tužbu, onda ti treba odvjetnik. Prvo provjeri tarifu kod odvjetnika, da nebi bila skuplja pita od tepsije.
Takođe možeš novce uzeti i od kartičnih kuća. Osiguran si od ozljeda i preko svoje svake kartice. Nije puno, ali da se izvuči neki novac.