R1150RT otkazao ABS i kočnice!

*Brzi*

Active member
Jučer mi odjednom bez ikakve najave u centru Zagreba propala kočnica i upalile lampice ABS-a i upozorenja. Sreća da je bilo u gradu na manjoj brzini jer jedva nešto malo koči kad pumpam ručicu! Koliko sam čitao, nisam usamljen u sličnoj nevolji. Zanima me ima li netko ovdje slična iskustva i kako ste ih riješili?

Najskloniji sam potpunom uklanjanju abs pumpe, što zbog cijene nove ili popravka, što zbog toga što se nikad više ne bih vjerovao kočnicama u očekivanju da opet otkažu. Ako netko zna gdje se može nabaviti kit za uklanjanje pumpe molim da napiše ili stavi link. Našao sam neku firmu iz Poljske koja radi emulatore pa me zanima imali tko iskustva s njima, a nekako i ne vjerujem da postoji samo jedna firma u EU koja to radi.

Svaki savjet dobrodošao.
 
To je model sa pojačivačem kočenja?
Nešto sam davno gledao po jutjub, navodno ti modeli dijele abs modul sa nekim fordovim autima tih godina.
 
Koje godiste ti je rt?
Imaju švabe radi dobro frend je to rijesio na k1200 isti problem.
 
To je 2002 godina s integralnim kočnicama i ako sam dobro shvatio od 2003 je taj problem riješen i u slučaju otkazivanja ABS-a kočnice i dalje normalno rade, a e da otkažu odnosno da mi ostane 10-15 % snage.
Imaju švabe radi dobro frend je to rijesio na k1200 isti problem.
Pretpostavljam da misliš na rhelectronics, to sam našao ali odlučio sam definitivno na uklanjanje iz razloga što ne želim niti zamišljati kakav bi ishod mogao biti ako opet dođe do istog kvara.
 
Da frend je kod njih uzeo nesto s cime ima normalnu kocnicu bez abs i elektro pumpe.
 
Pokušaj kod Igor motorkotači doo, vjerujem da će ti riješiti problem sve po pravilima struke i BMWa, a ne neke preinake.
IMG_20230401_213707.jpg