Razlika cijena u održavanju Motora i Skutera

sovamo

New member
Pozdrav svima!

Trenutno posjedujem skuter Piaggio 250cc i cesto vikendima se znam zaputiti na neka malo dalja putovanja. Sa obzirom da mi je skuter postao preslab, planirao sam za ovo ljeto uzeti neki jaci skuter, ali trenutno ponuda polovnih je siromasna ili previsoka cijena za mene ili ako je cijena OK, plastike na skuteru su popucale i vidljivibsu tragovi ne odrzavanja, pa sam se odlucio za motor.

Trenutno sam se odlucio za Suzuki SV650 Gladius. Ima par lijepih primjeraka 2011-2013 godiste u cijenovnom rangu od 4150€ do 4650€, a kilometraza je od 20k do 35k. Takodjer prodavaci tvrde da su lanci i lancanici zamjenjeni.

E sada, znam da ti motori nisu za ekstremna putovanja itd, ali svakako bi ih koristio 70% gradske i 30% voznje do max 500 kilometara u jednom pravcu.

Ono sto mene zanima, kolika je razlika u odrzavanju izmedju skutera kojeg posjedujem i navedenog motora.

Iskreno odrzavanje skutera nisam niti osjetio, jer ulja (motor, kocnice) i filtere sam mijenjam, tako da cu i kod motora sam mjenjati… pa me zanima koliko ce me to opaliti po dzepu? 10,20..50% vise?

Kakve kvarove mogu ocekivati ili tipa dodatne zamjene koje sam ta dio npr na skuteru, rolnice, kais…
 
Last edited:
Između ta dva, skuplje je održavanje motora ali ne previše ukoliko nađeš očuvan primjerak....trošak lanca ti izađe kao i taj remen i rolice, gume su skuplje i nešto veća je potrošnja i rega....ako želiš motor onda ga kupi i uživaj, na skuter se možeš uvijek vratit 😃
 
Hvala vam na odgovorima 😊
Primjerci stvar o jesu ocuvani, ovaj iz uvoza je najljepsi i ima nosac i kofer, mada kilometraza od 23k je malo upitna za 2012 godiste, ali hajde sta je tu je.
Svidja mi se jer nije toliko glomazan, pa po gradu ce biti taman, kazu da je sjediste malo tvrdo za putovanje, ali nista sto se ne moze rjesiti gel podlogom.
Skuter sam registrirao cijelu godinu, ali opet sam ga slao na zimski san u 11. mjesecu i opet budio u 4. tako da cu motor registrirati pola godine svakako, a razliku cijene u gumama svakako popijem za 2 izlaska.
Jesu vama OK ove cijene?
 
Zašto ne SV650 novijeg godišta? Ima ih na mobile.de, ta cijena otprilike 2019+
Ne znam za HR koliko se placaja porez i uvoz, inace sam u BiH, pa znam da sveukupno ima 31,5% poreza na uvoz. Jos ne znam nikoga tko bi ga uvezao, pa isto dok platim covjeku, nisam siguran da bi me jeftinije izaslo, jer sam ogranicen sa cijenom.
 
  • Like
Reactions: gvo
Inicijalni trosak je slican, kod motora raste uglavnom zbog broja kilometara ali na tome sto gledas neces se bas istrosit.
Slažem se, imam i jedno i drugo i nema velike razlike.
 
Uzmi V-Stroma,i neces ni osjetiti odrzavanje,a obices svijet sa njim...
 
  • Haha
Reactions: Feis123