Skipper 150 - Problemi sa punjenjem akumulatora Reg/Rec Skipper 150

Juressic

New member
piaggio-skipper-piaggio-skipper-125-st_151068268.jpg

Pozdrav svima, imam problem sa punjenjem akumulatora. Na kontrolnoj tabli imam ovaj mjerač za punjenje voltažu akumulatora (kao na slici). Kupio sam novi Reg Rec na ali expressu, montirao sam ga i kazaljka je nekon kratke vožnje počela skakati u skladu sa brzinom motora. Međutim onda se primirila nakon nekog vremena. Nisam siguran da li je uzrok taj što sam oprao motor u auto praoni visokotlačnom čistilicom.

PITANJE:
Moje pitanje je da li ta kazaljka treba skakati ili treba mirovati prilikokom vožnje motora i dodavnja gasa? Planiram ponovno rastakati plastike pa da to pročačkam, ispušem kompresorom, i možda našpricam wd-om ili kontakt sprejom. Možda da još dodatno provjerim strujni krug sa multimetrom.. UGlavnom nemam iskustva baš sa tim, prvi put to radim.
 
To sigurno ne smije skakat, mora mirovat, padovi napona ne mogu biti drastični !
 
To sigurno ne smije skakat, mora mirovat, padovi napona ne mogu biti drastični !
Uglavnom više ne skače, samo me strah da se ne diže uopće.

STORYTIME: Prije neki dan mi motor stao skroz, ugasio se u vožnji i nije davao nikakve znakove da će se upaliti, jednostavno verglao u prazno. Bio sam uvjeren da je nešto u vezi svječice jer sam je mijenjao prije mjesec dana (Bila mi se slomila prilikom odvidavanja, nebitno). Skinem ja nju da vidim baca li iskru. Vidim baca.
I onda primjetim da mi je ovaj dio kabela od svječice gdje se spaja polu-odvojen (označeno plavim krugom), nije lijepo pričvrščen. Navidam ja to fino i motor upali, radi čak bolje nego prije, kao da je prije imao "aritmije" a sad nema. Možda sad čak bude normalno punio, vidit ćemo.

Trebao bi voziti malo pod svjetlima jer ne palim ih nikako zbog straha da će se isprazniti akumulator. A trebao bi možda i kupiti novi akumulator jer ovaj je nekako oslabio čini mi se budući da sam ja u njega, kad se spustila razina kiseline, nadolijevao destiliranu vodu. Čuo sam od nekih da se to ne radi sa ovim modernim akumulatorima... pojma nemam.

1721384428267.png