U potrazi za pivom- Turska 2024

1719039621149.png

1719039633625.png
 
  • Like
Reactions: Feis123
Dan 7. Side - Shopping day
U 8 ujutro lagano ranjeni dolazimo na terasu hotela , molimo za kavu , kave nemaju - imaju čaj . Jebo vas čaj više , daj pivo . Upitnik nad glavom vlasnika je neopisive veličine , donosi pivo . Nakon treće runde smo se dobili i spremni smo za kupovinu.

Dolazimo do bazzara , krećemo na tenisice i ostalu obuću . We have a special offer for you my friend je odgovor na naš prijazni Good morning. Izzy-ce , adidas i nike , kupujemo mahnito po povoljnim cijenama skoro original robu , prodavač se kune da je sve original i da istu šalje po shopping molovima po europi , naivni kakvi jesmo , povjerovasmo čovjeku. Svi smo na nekih 5-6 pari tenisica , 3-4 para raznih anatomskih natikača , svu kupljenu robu ostavljamo kod g. I have a special offer for you my friend i spuštamo se na tekstil kod njegovog brata . Ulaskom u prostor od cca 400 m2 dolazi brat g.I have a special offer for you my friend i tu se rezletavamo svatko na svoju stranu. Djeca , majke, punice , nešto i za nas , mahnito se kupuje skoro original roba i brat g. have a special offer for you my friend također pokazuje kutije sa odjećom koje šalje po molovima po europi . Svatko od nas radi svoju hrpetinu od košulja, jakni , hlača, dresova , haljina , svilenih krpa, čarapa , potkošulja i gaća, Matijina hrpa je najveća . Matija voli kupovati , voli dodirnuti svaki proizvod i teatralno pokazivati svoju raznježenost i sreću viđenim i ponuđenim . U jednom trenutku dolazi g. have a special offer for you my friend i pita me : Is this your friend ? pokazujući na Matiju i ja mu potvrdim da je .“ Is he OK“ ? priupita me čovjek . A Matija hoda gore dolje, pipka , isprobava , smije se , veseli se , razgovara sa svima i sam sa sobom , osmjeh na licu .. pogledam čovjeka, ne znam što da mu kažem i jednostavno je izletjelo iz mene „He is gay“ ! „OK, now I understand“ – kaže čovjek i nastavi gledati Matiju . Dolazi vrijeme naplate , riješio je prvo hrpu Picka , pa Cicinu , pa moju i dolazi do Matijinog brda i kreće ; My friend , this suits are 25 € if you by one , but you bought 5, so price for you is 15 € per piece . Matija ga pogleda , raširi oči , nasmije se , digne ruke u zrak i krene prema čovjeku urlajući : „Oooo I love you man, I will maary you „! Čovjek se trgne , pogleda mene sa strahom i upitnikom iznad glave , ja mu ne mogu odgovoriti ništa jer i Cico i Picko i ja plačemo od smijeha , čovjek pogleda Matiju i sa strahom mu kaže ; „No thanks , I am OK“ ! Matija je također imao upitnik iznad glave , poslije smo mu rekli što se dogodilo, primio je to stoički .
Odlazimo kod trećeg brata g. I have a special offer for you my friend koji prodaje torbe , tu smo nakupovali raznih torbi ne bi li te stvari potrpali i nekako implementirali na motore . Krećemo pješke sa svime time prema hotelu , domorodci nas putem zajebavaju i šaljivim dosjetkama nas pikaju u smislu da li imamo što za prodati.
Hotel terasa ,vlasnik čim nas je vidio da dolazimo nosi pivo i govori nam „Here is your caffe“ ; šaljivđija .
Pakiranje , motori izgledaju kao trabant 80-tih godina sa krovnim nosačima kada je ekipa iz Slovačke išla kod nas na Jadran .
Bazen , pivo , rezerviranje smještaja sutra za Pamukkale , kupanje i copy/paste jučerašnje večeri .
U jednom trenutku je došao vlasnik i donio nam malo meze da možemo još bolje popiti , sve smo pojeli jer poštujemo običaje i testiramo svoje probavne organe . Ponudili smo ga pivom , ne bi on pivo , baš je u nekoj fazi čišćenja , popio je mineralnu ?!
 
  • Like
Reactions: Feis123
Dan 8. Side - Pamukkale
Krećemo ujutro nakon doručka , zahvaljujemo se vlasniku restorana na čuvanju motora , ostavljamo mu respektabilnu napojnicu , nudimo ga da nešto popije sa nama , zahvalno odbija , baš je veli na nekom postu?!
Tražimo adresu hotela u koji krećemo , ne možemo naći adresu na rezervaciji nego samo kvart , krećemo u kvart , budemo se nekako snašli.
Pri dolasku u Pamukkale i vožnje od gotovo 8 sati uz stajanja na benzinskim pumpama , dolazimo u pitoreskno selo i momentalno nailazimo na plavu kućicu ; daj to pivo da se dobijemo i da nađemo adresu hotela . Gledamo rezervaciju , nema adrese , postoji ime hotela , istog na NETu nema . Kreće ludilo , Matija zove hotel , javi se čovjek i ne mogu se sporazumjeti , Matija hoda gore dolje , sve je uzrujaniji , urla on , urla lik na telefonu … ne razumijemo što se događa , trebamo adresu jebenog hotela . Nakon 15 minuta , Matija ulazi u plavu kućicu i prodavaču koji nabada engleski objasni situaciju i da mu telefon , dogovoreno je - vlasnik hotela će poslati nekoga po nas. Za nagradu kupujemo još po rundu , nudimo čovjeka da popije i on zahvalno odbija ; čudan narod.
1719039774897.png

Za 20-ak minuta dolazi mladac od kojih 20_ak godina na skuteru , bez kacige , dolazi do nas i pita tko je Matijas .. Matija se spremno javlja nabrijan i agresivan , sada će mu on objasniti . Prije nego što je Matija progovorio , momak mu gura mobitel pod nos i govori ; „Matijas , you reserved for yesterday , not for today“ ! Situacija, Matija se opravdava nama da nije imao naočale dok je rezervirao smještaj ispijajući ne znam koje pivo .
Momak kaže da idemo za njim , bude on pitao His father na lokaciji možemo li što , putem staje u plavu kućicu , kupuje brzinski cigarete , pali jednu i kreće i vozi kao da je ukrao taj skuter , uspijevamo ga pratiti.
 
  • Haha
Reactions: Feis123
Hotel..
1719039806460.png


Father nam je dao sobu , sve OK , ali moramo napisati jebeno dobru recenziju , Matija preuzima odgovornost za literarno izlaganje na AirBNB-u.
Istovar , presvlačenje i Father nas vozi 3 km do ulaza u kompleks izvora termalne vode Pamukkale i antičkog grada i bazena gdje se navodno kupala Kleopatra .
Kupala se Kleopatra ?! – napravili su turci jebenu priču oko toga , kupanje 10 € 1 sat , ako izađeš van unutar tih 1 sat i hoćeš se vratiti , opet platiš 10 € .
Povratak taksijem , večera , hotel restoran i ponavljanje je majka mudrosti - popij , vruće je i dehidrirali smo nakon šetnje od 3,5 sati. Dolazi nas pozdraviti Father osobno , izmijenimo nekoliko toplih rečenica , ponudimo ga pivom , čovjek se zahvali i kaže da ne pije !? Naručujemo putnu prije spavanja , dolazim Fatherov sin , nosi nam toplu rundu , ispričava se da više nema hladnih uz opasku Boys , you are drinking to much . Šaljivđija .
1719039836907.png

1719039858005.png

1719039876513.png
 
Dan 9. Pamukkale – Canakkale- Ecebat
Krećemo ujutro , father i sin nas dolaze pozdraviti . Ljudi su OK, vode svoj hotel ( još su mama i sestra u igri ) , najjači gosti su im Ukrajinci i Rusi i očekuju ih od 15.6. ; po riječima Fathera i sina Rusi i Ukrajinci su im najbolji gosti , zajedno su u hotelu , druže se vesele i piju i troše , znakovita mi je bila ta priča.
Fatherov sin bi najradije sa nama , Father ga je samo pogledao i to mu je bilo dosta da se momentalno restarta .
Furiozno se opet vozimo po autoputu koji je gotovo prazan , dolazimo u Canakkale , ne zaustavljamo se slikati uz Trojanskog konja , hitamo na trajekt za Ecebat , a preko morskog tjesnaca Dardaneli.
1719039996815.png

1719040009272.png

Dolazimo u Ecebat, hotel začudo nailazimo odmah , čovjek na recepciji od engleskog zna jedino – „It is OK“. Kakvo god pitanje postaviš , odgovor je uvijek isti „It is OK“. Testiranje sa brutalno glupim i nepovezanim pitanjima , lagana vrijeđanja – odgovor je „It is OK“ .
Grad je prazan , tu i tamo neki turski turisti . Iza glavne ceste je ogromna ciganska malhala , sve okolo toga arhitektonska tragedija , libanon .
Parking je iza hotela gdje je srušena kuća , svuda okolo šetaju čudni ljudi. Paranoja kreće , tražimo dućan sa hranom , piva nemaju , tražimo plavu kućicu , našli smo je ; dogovor je da ćemo organizirati nakon jela modus straže nad motorima ili što već uz pivo .
 
Parking..
1719040047474.png


Večerali u hotelskoj sobi , spustili se ispred hotela na pivo , provjeravamo motore i kada odjednom neke trube , urlanje , cigani / romi/ idu cestom , urlaju .. koji kurac .
Matija ide provjeriti , dolazi i govori da je ušao u malhalu ,djevojka slavi 16 rođendan ?!
Nastavljamo sa druženjem pred hotelom i odjednom opet kaos , spoznajemo da je Galatasaray prvak. Trčimo u plavu kućicu po još piva , ovaj put tražimo i neku rakiju , prodavač i engleski 0 bodova . Ulazi policajac , shvati odmah pametan kakav je o čemu se radi i pokazuje nam njihovu tradicionalnu rakiju , kupujemo i trk van . Rakija je nešto kao Mataxa , svi podrigujemo po bronhijima , na silu ju rješavamo .
Vani kaos , auti , petarde , navijači, grad se probudio , urlanje , nitko više ne pije čaj, napokon se uklapamo u gomilu. Matija dolazi na ideju da odemo kod male na rođendan , Picko i ja odbijamo , Matija me proziva da sam se usrao i da ne želim u malhalu. Odlaze On i Cico i vrlo brzo se vračaju i pridružuju nam se uz razdragane navijače .
Nekako smo dogmizali u sobe u hotel, Cico je u nekom trenutku spomenuo da pogledamo motore ako netko ide pišati … zaspali smo momentalno .
1719040075460.png

1719040089050.png
 
Dan 10. Ecebat- Sofija
Bježimo rano jutro iz ovog eminentnog grada , hoćemo što prije u europu , pa makar i u bugarsku .
Granica turska , prolazimo bez problema , dolazimo na bugarsku stranu . Bugarski carinik pita Cicu ima li cigarete ( cigarete su u turskoj 2 €) , on mu pokazuje svoju kutiju , carinik zahtjeva da otvori zadnji kofer , Cico prolazi . Dolazim ja , isto pitanje se upućuje meni , pokazujem mu svoju kutiju i otvaram zadnji kofer , lik me gleda , pa pogleda pretovareni motor i zahtijeva da otvorim lijevi kofer . Otvaram lijevi kofer , stranica se katapultirala kada stisnuh gumb za otvaranje, gleda kišnjak, rezervne hlače i ine vrećice prljavog donjeg veša . Odlučio je duboko gurnuti ruku unutra , maše rukom koja mu je sada kontaminirana i sa grčem na licu mi govori da idem dalje . Da je piknuo desni kofer ili jednu od 2 torbe na suvozačkom sicu , bila bi to interesantna komunikacija. Picko i Matija zbog svojih lijepih lica i nježnog pogleda prolaze odmah.
Stajemo na prvu benzinsku , kupujemo viski i rakiju, slavlje je veliko , europa !
Dolazimo u hotel negdje u okolici Sofije , svađa sa gospođom na recepciji oko rezervacije i parkinga , večera , pivo , spavanje.. sutra ujutro idemo u Novi Sad.

Vrijedno je napomenuti da je hotel pravo remek djelo komunizma ; beton , recepcija , miris vlage , u kupaoni otpao komad stropa , voda curi na sve strane pa dobiješ i alat za suzbijanje poplave , psi lutalice … "pogrešno skretanje".
1719040131015.png

1719040139090.png

1719040149264.png

1719040160456.png
 
  • Like
Reactions: Feis123
Dan 11. Sofija – Novi Sad
Nismo dali Bugarskoj šansu za istraživanje , jurimo po autoputu koji je free za motoriste i ovaj put ne pada kiša. Idemo u Novi Sad , gladni smo već 9 dana , maštamo što ćemo naručiti , popiti …
Izlaz iz Bugarske i ulaz u Srbiju bez izazova uz malo čekanje . Carinik sa srpske strane došao do mene i počela priča oko motora i PUIG dodatka na vjetrobranu , on (carinik) je kupio motor pa ga svašta zanima , evo i Picka , Matije i Cice i kreće priča , objašnjavanje ; morali smo krenuti jer smo napravili kolonu .
U Novi Sad dolazimo u centar , pogodili smo iz prve lokaciju , Matija je pogodio datum i dan , ima parking .. najbolji smještaj do sada .
Odluka je pala , prvo večera i onda šetnja do rodne kuće Đorđe Balaševića.
U restoranu smo naručili mesine, razne mesine, kruha, rakija i piva i salata i još opet rakije , napokon smo se najeli i napokon nam nije dobro jer smo se prenajeli . Tada smo spoznali istinu ; Turci jedu ogromne količine povrća i voća i sjemenki sa vrlo malo mesa , što je OK za to podneblje gdje su velike vrućine .
1719040270165.png

1719040291126.png

1719040306673.png

1719040322022.png

1719040342011.png
 
  • Like
Reactions: Feis123
Dan12- Novi Sad – kuća
Krećemo rano iz Novog Sada , idemo na Bačku Palanku pa na Ilok , da izbjegnemo Bajakovo, gužvu i znatiželjne carinike sa hrvatske strane.
Izlaz iz Srbije , pita me srpski carinik da li se vraćamo sa nekog motoskupa , odgovaram mu da idemo iz turske i opet kreće priča ; čovjeka zanima što , kako, gdje , koliko , zašto , ceste, financije , turizam – čovjek bi pričao , a ja bi u hrvatsku , nervozan sam , hoću kući . Ostavljam carinika, govorim mu da su ova 3 iza mene moja , pa neka njih još štogod pita , što on i čini.
Dolazim na hrvatsku granicu odmah kada se spusti sa mosta preko dunava , dajem osobnu , vozi dalje do carinika , čovjek mahne rukom da prođem . Sreća , veselje , smiraj , zrak je drugačiji , sve je bolje … evo i ostatka bande , idemo u Ilok na kavu i pivo.
U Iloku dućan , lagani doručak , birtija , kava i napokon Ožujsko pivo .
Picko u SL.Brodu odlazi u Bosnu , nas 3 ponovo na Shell u Rugvicu , rastanak uz nekoliko ožujskih koje nam neizmjerno miluju nepce . Dolazim doma u garažu , šaljem poruku u grupu da sam došao i čekam njih da se jave , javljaju se, svi smo doma !
A doma , doma je realitiy šok , nema milosti za mene , napadaju djeca i žena svom žestinom . Žena dolazi do mene , sa smiješkom , nasmijana , grli me ( u strahu sam , takva nije već dugo vremena ) i šapuće „ Jedva sam dočekala da se vratiš da ti mogu početi kenjkati „
1719040393663.png

1719040406579.png



Izgled rute....malo manje od 5 somova.....svaki motor je pokazivao drugačije :)

1719040460308.png
 
..super dir! (y)
.. al zapravo nije cudno kad vas vide na tim motorima i strane tablice da odmah trljaju ruke i naplate $$$- friend, special price!
:sneaky::mrgreen: Kod nas u HR sigurno rade isto kad nalete stranci..
 
  • Like
Reactions: Kingman
Dan12- Novi Sad – kuća
Krećemo rano iz Novog Sada , idemo na Bačku Palanku pa na Ilok , da izbjegnemo Bajakovo, gužvu i znatiželjne carinike sa hrvatske strane.
Izlaz iz Srbije , pita me srpski carinik da li se vraćamo sa nekog motoskupa , odgovaram mu da idemo iz turske i opet kreće priča ; čovjeka zanima što , kako, gdje , koliko , zašto , ceste, financije , turizam – čovjek bi pričao , a ja bi u hrvatsku , nervozan sam , hoću kući . Ostavljam carinika, govorim mu da su ova 3 iza mene moja , pa neka njih još štogod pita , što on i čini.
Dolazim na hrvatsku granicu odmah kada se spusti sa mosta preko dunava , dajem osobnu , vozi dalje do carinika , čovjek mahne rukom da prođem . Sreća , veselje , smiraj , zrak je drugačiji , sve je bolje … evo i ostatka bande , idemo u Ilok na kavu i pivo.
U Iloku dućan , lagani doručak , birtija , kava i napokon Ožujsko pivo .
Picko u SL.Brodu odlazi u Bosnu , nas 3 ponovo na Shell u Rugvicu , rastanak uz nekoliko ožujskih koje nam neizmjerno miluju nepce . Dolazim doma u garažu , šaljem poruku u grupu da sam došao i čekam njih da se jave , javljaju se, svi smo doma !
A doma , doma je realitiy šok , nema milosti za mene , napadaju djeca i žena svom žestinom . Žena dolazi do mene , sa smiješkom , nasmijana , grli me ( u strahu sam , takva nije već dugo vremena ) i šapuće „ Jedva sam dočekala da se vratiš da ti mogu početi kenjkati „
View attachment 783297
View attachment 783298


Izgled rute....malo manje od 5 somova.....svaki motor je pokazivao drugačije :)

View attachment 783299
Hvala! Odličan i zabavan pivopis! :)
 
  • Like
Reactions: Kingman
Ostarili ste decki sve neki rituali a niko ujutro da se pocese ispod damu :mrgreen:
Putopis slucajno procitah jer ih inace ne citam :mrgreen: (y)(y)
 
Da pojasnim....putopis je napisao frend Miro u pdf-u jer nije regan na forumu. Ja sam ga samo c/p ovdje jer sam prelijen tipkati i nekak si mislim da nikoga ne boli k...c, di je netko bio i kaj je radio....iako je na ovom forumu (prije prelaska na novi server ili k...c-palac) bilo jebenih putopisa s jebenim slikama 👍.
Nekak su se i vremena promijenila....i ljudi....i sad je najbitnije jesi li na Mitasu, jesi bio na Željavi, koji vulkanizer ne grebe felge kad mijenja gume i koje ulje stavit u motor jer japanac ili arijevac, nisu to dovoljno jasno objasnili u manualu 😉
 
Uglavnom......stari smo, prdimo, bole nas guzice i nekak nam je na tim putovanjima najbitnija zajebancija ,da ima cuge i da su motori na sigurnom....a da li su slike profi, kak smo ispali i da li je to nekome zanimljivo....jebi ga....nebitno 😉
Bilo je tu još doživljaja s drotovima, babama koje su nas pljuvale na semaforu jer su valjda mislile da smo šejtani, kombinacije s "tiketima" na benzinskim pumpama gdje ne smiješ sam točit (tak je i u Albaniji).....svašta-nešto, ali to je ono kaj ti ostane u sjećanju i kaj i je poanta putovanja po destinacijama gdje nikad nisi bio.
 
  • Like
Reactions: Feis123 and Marin0
Kad ulovim vremena, ubacim još fotki i eventualno filmića, a ako nekome treba neki info iz prve ruke da mogu pomoći.....slobodno pitajte 😉👍. Uglavnom, jedino što bih ukratko mogao pohvaliti vezano uz Tursku....odlične ceste, domaćini i .........to je to. Vjerojatno je super kad odeš preko neke agencije, platiš par soma eurića, pa te vodaju po top destinacijama, letiš balonima, jašeš na mamutima i piješ prepeličje mlijeko......ali kad vidiš vukojebine, pričaš s ljudima, nabasaš na situacije koje nisu u turističkim prospektima......onda vidiš realnu stranu priče 😉. A nama je to poanta vožnji i doživljaja neke zemlje.....uz pivo 😉🤣
 
Odlično mladići.👍
Konačno nekaj normalno bez pretjeranih hvalospjeva i slikopisnih destinacija gdje se kao bilo ,gurmanskih doživljaja i inih preseravanja.Opis normalan ,doživljeno ispričano u najboljoj maniri iskrenosti.
Svaka čast ,tak to i treba izgledati kad je ekipa složna.👍👍👍👍
 
  • Like
Reactions: Feis123 and Kingman
Odlično mladići.👍
Konačno nekaj normalno bez pretjeranih hvalospjeva i slikopisnih destinacija gdje se kao bilo ,gurmanskih doživljaja i inih preseravanja.Opis normalan ,doživljeno ispričano u najboljoj maniri iskrenosti.
Svaka čast ,tak to i treba izgledati kad je ekipa složna.👍👍👍👍
Hvala ti👍👍👍👍
A gle.....da nas je nešto baš oduševilo.....napisali bi 👍
Nismo mladići više....krkani smo.... i iskreno, jedino u Srbiji smo se najeli/popili...u Nišu kad smo išli za Tursku i u Novom Sadu kad smo se vraćali iz iste. Prošle godine smo išli do Poljske ali po lokalnim cestama......sad smo prvi put rokali po autoputevima.....ali te zemlje su nam ipak nekako malo više odgovarale (Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska)......iako smo tamo vozili kroz još više "vukojebina", skužili smo da se i tim zemljama nekako "turizam dogodio". Baš smo komentirali.....da nismo imali rata....prejebali bi pola Europe po pitanju turizma. Tak je nekako i sa Turskom....iako ih ima preko 80 mil. ak se ne varam. A neke stvari kaj su nam Turci pričali, nama su nepojmljive. Kod njih neke stvari koštaju duplo više nego kod nas. Kaže Turčin...."ja kad kupim iphone....jedan kupim za sebe, jedan za državu". Gs triple black je kod njih 50 soma eura. Naslikavali su naše kacige Shoei i išćuđavali se da su kod nas cca 500-1000 eura a kod njih nema ispod 1500 eura. Kažu da kod njih nema Booking.com jer je Erdogan rekao da su "voda" jer se njima mora platit nekakav porez. Kod njih nema PornHub-a i Xvideos. Išćuđavali su se našim FakeTaxi naljepnicama kaj imamo na motorima i pokazivali 👍. I tak....svašta nešta 🤣
 
  • Like
Reactions: error