Help, kupovina rabljenog motocikla u Italiji od fizicke osobe

Sutra, ako sve bude u redu. Krecemo ujutro oko 4-4,30 sati. Trebamo se naci sa prodavateljem u agenciji za odjavu i kupoprodajni oko 15 sati. Obavimo papirologiju, ukrcamo motor, i vracamo se za ZG.
Opet su komplicirali sa CMR-om, javili da nije do kraja ispunjen, kada sam ispunio i polja koja su trazili, onda su javili da je krivo ispunjeno, tada sam popizdio i skoro odustao od puta i kupovine, na kraju su rekli da donesem prvu varijantu CMR-a, a oni ce reci sta da napisem u tim poljima. Za svaki slucaj sam ponio jos tri primjerka CMR-a.
Nabijem na kurac talijansku birokraciju (gora je od nase 100 puta), izmislili su da treba CMR, a on uopce nije u direktnom poslovanju izmedju fizickih osoba (imalo bi smisla kada bi se angazirao neki cestovni prijevoznik da preveze robu).
 
(y) to si već jednom pisao da kompliciraju u 3pm
 
Pazi da ne nađeš zaključana vrata u agenciji.
Trebali je to obavit najkasnije do podne..
Državna je to služba a još je petak.  ....


Poslano sa iPhoneX i crkvenog tornja...mit Tapatalk
 
Auto klub radi do 12,30 h, agencija radi duze, prodavatelj je dogovorio u agenciji da dodjemo oko 15 sati. Prodavatelj radi u firmi do 14 sati, tako da auto klub nije opcija (mislio sam biti tamo u 9 ujutro i sve rijesiti sto brze, ali moram se prilagoditi situaciji.
U svakom slucaju hvala na upozorenju.  (y)
 
EnduroLab said:
Puno je to muke za motor te vrijednosti...
Znam, slazem se da je tako ako se gleda novcana vrijednost motora. U ovom slucaju je to druga vrsta vrijednosti, a meni se to isplati, imat cu motor koji zelim. Da je takav motor na nasem trzistu ne bi kostao vise nego sto ce mene na kraju izaci sa svim troskovima, ali kada ih nema na nasem trzistu. Onaj tko ima takav motor ne prodaje ga.
 
enduro said:
Jos 160 km do cilja.

Napeto cekamo daljnji razvoj dogadjaja i konacnu listu potrebitih radnji pa se mozda i mi uputimo u shopping  :mrgreen:
 
Motor kupljen. :D prodavatelj skroz ok, babe iz administracije su uzasne.
 
Daj sad napiši postupak kak si kaj delal [emoji4]
Našel motor na oglasu? I kaj dalje, si mu slal mail da dolaziš gledati, tj kupiti? Došel si dal mu lovu i kaj dalje? Daj postupak opiši.
 
jbte, ima se kaj voziti do doma a ti napal :LOL: