Atestirao spuh na motoru :)

Baš zbog ovih nekih primjera i pitam.
I meni je rekao da moram na tehnički doći sa osloncima i skinuti poklopac sjedala ili ga atestirati za jednog. Zbog toga sam i pitao koja je situacija sa auspuhom.

Ispada da auspuh nije problem vratiti original a sve ostalo je problem osim možda ručica kočnice i kvačila jer se sa njima ne mijenja dimenzija vozila, ali bi retrovizori mogli biti problem jer oni mijenjaju dimenziju. Mada je kofer nebitan iako mijenja dimenzije i težinu vozila. Kakav kupus. :ROFLMAO:

Ajd sad ono bitno, jel itko ima da ide na tehnički sa db killerom koji se može vaditi van a da je atestiran da se ne može vaditi van (EURO 4 i 5)?
Pitao bih na tehničkom ali znam što će mi odgovoriti. Zanima me iskustveno.

Namjeravam kod sebe izbušiti rupu u karbonskom završetku sa unutrašnje strane da mogu odvrnuti vijak i izvaditi db killer i vratiti ga prije tehničkog. Za rupu imam onaj original gumeni čep.

Ili još bolje, jel moguće atestirati auspuh bez db killera ako je kod mjerenja unutar onih +5db?
Ja danas idem dati mjere od auspuha da mi napravi covjek DB killer.i ne prelazi mi decibele...moram imati DB....
 
Možda ti je povoljnije naručiti s eBaya, mislim da su 20ak ema isto mi je kod ovog majstora sto radi auspuhe...isto ce mi uzeti 20e....a ostavio sam mu auspuh pa ce ga u mjeru...
jer ovaj iz ZG-a(homologacijskog centra) mi je poslao sliku kakav bi po pravilu trebao izgledati db killer,tj taj spoj koji se stavlja na pocetak auspuha
 
Stari je članak, ali proguglaj sam pa pronađi svježije informacije:
 
Pa gle, dal bi prošao tehnički s neispravnim auspufom.?
Ako ne, onda voziš za promet neispravno vozilo.
U pravilu idu table dole, pa ponovni izlazak na tehnički, kako bi se usranovila ispravnost vozila, onda dobiheš table. Plus kazna vožnje za promet neispravnog vozila, šlepanje, gubitak vremena.
Tak je u austrijama.
 
Stavio bi SC Project ispuh na XSR900 2023. Nema homologiran za XSR900 2022+. Ima za MT09:


Posto je masina ista, i auspuh je bolt on i na XSR900, jel se moze to atestirat mozda? Ili oni bas traze cert od proizvodaca za tocno taj model motora?
 
Stavio bi SC Project ispuh na XSR900 2023. Nema homologiran za XSR900 2022+. Ima za MT09:


Posto je masina ista, i auspuh je bolt on i na XSR900, jel se moze to atestirat mozda? Ili oni bas traze cert od proizvodaca za tocno taj model motora?
Nece ici, auspuh mora biti bas za taj model i godinu po europskoj normi i kodu koji je utisnut u sami auspuh. I bez homologacije od istog ne ide ni pod razno
 
Piše u papirima auspufa za koje modele je predviđen.
I vjerojatno tracer 9, mt09 i xsr 900 dijele isti auspuf.