Korištenje obleke po ovim super toplim danima

Po gradu i locco sve kratko, samo obavezno patike... Evo sad na Ciovu do plaze 1km i bez kacige... A ono kad se ide bas na daleko ful oprema, mesh jaketa i hlače... U voznji nije uopce vruce, nego kad se stane i po gradu kad se vizi.
 
  • Like
Reactions: CrispyKevin
I ja sam prošo cijelu eu u tenisicama i civilnom jeansu.
Voznja motora podrazumijeva rizik i u svakom je slučaju kompromis između zaštite i komfora. Netko ima veći prag tolerancije rizika, netko manji. Jednako tako su ti mogli pokazati slike unesrećenih u full opremi s fatalanim ozljedama.
Da kaciga nije zakonom propisana, pretpostavljam da bi se vozili i bez nje...
 
Ako ovi u sahari mogu vozit deve u ful opremi ne razumijem u čemu je problem ovih naših 35° :mrgreen:

ZomboMeme 08082024030722.jpg
 
Što se tiče opreme, imao sam prometnu nedavno i da nisam bio full obučen tko zna što bi bilo. Ovako sam prošao sa malim oguljenje lakta i desnog kuka ( jer naravno, zašto bi uložio u dodatne protektore na hlačama🙄) Crash bar mi je spasio desnu nogu, jakna i hlače strgane, a i čizma je malo dobila...al naravno, tome i služe. Al bez obzira na to, na skuteru se ponekad kockam bez jakne, samo rukavice, košulja (dugi rukav obavezno) i naravno kaciga, a na velikom u 95% slučajeva sam u full opremi. Ovih 5% vozim ko bakica kad ide s placa i to max 10 tak km, i to je više iznimka nego pravilo.
 
Potkapu nosim uvijek jer se znojim k'o svinja i barem jaknu... A pred jedno mesec dana sam se vozil iz Senja do Varaždina bez rukavica (po onim vrućinama), pa su mi ruke pocrvenile :)...
 
  • Like
Reactions: e39
može netko misliti kako je zayebancija, ali nije 😎

ako znaš voziti, cestu, motor,
onda izvan grada u "bermudama/japankama" 😁

a u gradu, SVEEEE 😁👍
 
OEM handguards, ali bez rukavica ni sa plaže do restača, 😁

rezervna potkapa uvijek u maloj
tank torbi i zamjena kod tankanja ili pića,
dok se prethodna, oprana suši na retraču 🌹😁

... bez rukavica, više bi me bilo
strah raznih letećih napasti, nego pada/žuljeva 😁
 
Kako se oblacite po ovim super toplim danima? Evo ja na primjer, Krenuo iz DE, preko Dolomita po nekim pasevima, pol Italije i do Hrvatske, sve u kratkoj majici i tenisicama. Sada vec obisao pola Hrvatske (Pula - Dugo selo - Cakovec - Zagreb - Karlovac - Po staroj cesti pola gorskog kotra - Rijeka - Po Plominci do Pule) sve isto tako u kratkoj majici i tenisicama. Ne pada mi na pamet da obucem jaknu, hlace i cizme. Sve imam u koferima, ali nema sanse da bi to obukao. 40 stupnjeva je jbte! Svih koje sretnem, osim u Puli, da se razumijemo, ful obuceni, ono, totalka. Vidio sam neke cak i s potkapama. Jedino u Puli svi voze u kratkima. Opremu navlacim samo ako je hladno, ili ako znam da cu malo brze voziti, inace, po ljeti samo kratke.

Sad kad sam otvorio temu, pohvalio se gdje sam se bio u zadnjih par dana :mrgreen: , ako ima netko da je raspolozen za neko druzenje, ja sam u HR jos par dana, dosadno mi je, i imam slobodnog vremena i motor. E da, tu i tamo stavim steznik, ali niti to mi nije bas napeto, oznoji mi se skemba...

P.S. Htio sam staviti i ono gdje glasas, ono, nosim, ne nosim, ali ne znam kako to ide.

Sutra oko 20:00 2 kraljice će bit na Zvončacu u Splitu pa dojdi baci oko 🤪

Grad u kratko i otvorena kaciga, van grada jaketa + čizme obavezno, ako je baš vruće, a ako je hladno onda i moto gaće.
 
  • Like
Reactions: CrispyKevin
e sad si me sjetio 👍

meni jedina razlika, ako su
loko vožnje i dulji put po vrućinama, kaciga i pododijelo 😁

Shoei cruise + gaće/majica ili
Shoei neotec + pododijelo 😀
 
Štooo, vi se vozite po ovim vrućinami ?!
Pa tko onda piša po forumu ?!
:giggle:


Ako vozim džiksera u majici, onda vozim ko po jajima, ako se mislim ludirati i davati gasa, onda se obućem bolje, ionako kad motor vozi, nije vruće, vruće postane kad staneš !

Naravno, na skuteru samo tange, za poć na FKK !