Novi GS/GSA

gpx nemam, ali ti sad lako slozim itinerar. :)



Btw, evo me doma. 7 dana, 5 drzava, 3 austrijska alpska prijevoja, 18 talijanskih alpskih prijevoja, 2.407km i 0 problema. Odlicnih tjedan dana solo voznje! 🙂
ajde ozbiljno nabaci itinerar (barem u grubo), trebam ponovit Alpe sa novom konfiguracijom, zgleda mi ovaj tvoj dost dobar
 
Ili ako ima volje neki putopis s slikama, malo detalja i informacija
Evo vam u medjuvremenu jedan moj stari putopis gdje sam prosao vecinu ovih passova i stavljao rute na google mapama; mozda bude od koristi.
Dionica je je prakticno identicna ovoj koju je vozio kolega @pbc250, samo ponegdje u kontra pravcu


A prosle godine sam prosao sve u kontra smjeru - od Slovenije prema Dolomitima, Stelviu, pa onda na Insbruck i dalje na Grossglockner. Tu sam imao Navigatora pa evo export rute (link je na wetransfer jer je preveliki fajl za forum pa požurite sa preuzimanjem dok link nije istekao)
Ruta je identična, osim što nisam išao na Giovo i Pennes; to možete naknadnim editom ubaciti. Sve ostalo je praktično isto

 
Last edited:
Ja mislim da ti bemweji imaju dusu..nesto ko ducati..i onda kad skonta ko ga sve kupi i vozi sam se zapali od muke :mrgreen:
Sada ces i ti to da naucis i iskusis na svojoj kozi, vremenom :mrgreen:
Onda ces da lagano razvijes Stockholmski sindrom i jos vise zavolis svoj motor :mrgreen:
 
Ja mislim da ti bemweji imaju dusu..nesto ko ducati..i onda kad skonta ko ga sve kupi i vozi sam se zapali od muke :mrgreen:
Jok, već se motor od 1300 ccm prepadne da ga vozi neko ko je tek položio jer je, jelte, moda i u trendu.
 
ajde ozbiljno nabaci itinerar (barem u grubo), trebam ponovit Alpe sa novom konfiguracijom, zgleda mi ovaj tvoj dost dobar



Ostao sam duzan napisati pregled rute s prosle voznje. Nisam bas za pisanje putopisa sa svim detaljima, ali eto barem pregleda rute. Pocetak je nesto sjevernije od Zagreba, ali to nije vazno. Uz to, prvi i jedini dan sam bio na autocesti do Karlovca sto se ne vidi na prilozenom Google maps linku. Sve ostalo su iskljucivo lokalne ceste.



Dan 1.

- ruta je slijedeca: Zagreb - Metlika (posjet prijateljima na aerodromu) - Most na Soci (kupanje u Soci - super plaza tocno na ovoj lokaciji: https://maps.app.goo.gl/5SB24k8YegFqmmJP9) - Bovec - Mangart - Nassfeld - nocenje u Ottingu jer vise nisam imao vremena doci do Heiligenbluta.

- link na rutu prvog dana bez tocne tocke polazista: https://maps.app.goo.gl/koQZBhMw3T5TGt8b6

- ukupno 532,9km i 9h voznje. Kilometraza je veca od prikazane na Google maps jer je start rute dosta sjevernije od Zagreba.



Dan 2.

- ruta je slijedeca: Otting - Heiligenblut - Grossglockner Hochalpenstrasse (tu sam proveo cijeli dan) - Krimml

- cilj nije bio Krimml vec Innsbruck pa da sam cim blize Stelviu na kraju dana, ali sam potrosio previse vremena na Grossglockneru i mrak me ulovio vec u Krimmlu tako da sam tamo prenocio. Nije imalo smisla riskirati dalje po mraku i jakoj kisi koja je pocela padati tek navecer kad sam se spustio s Grossglocknera, a uz to od Krimmla pocinje Gerlos Alpenstrasse koji je tu noc bio zatvoren radi klizista uzrokovanog jakom kisom.

- link na rutu: https://maps.app.goo.gl/XYLarQVrAYEtu4wV6

- ukupno 337km i 8h voznje



Dan 3.

- ruta je slijedeca: Krimml - Gerlos Alpinestrasse - Innsbruck - Passo Resia - Passo di Stelvio (dolazak kasno poslijepodne)

- nocenje u Suldenu nakon vozikanja po Stelviu u svim smjerovima

- link na rutu: https://maps.app.goo.gl/TiCe36gZRxJaW8e79

- ukupno 342,1km i 7h45min voznje



Dan 4.

- ruta je slijedeca: Passo di Stelvio - Passo di Gavia - Passo Tonale - Passo dele Palade - Merano

- na Stelviu sam bio od jutra do kasno poslijepodne. Stigao sam i prosetati okolo i s dvije gondole otici do vrha gletchera. 26 EUR je karta za obje gondole u oba smjera.

- nocenje u Meranu

- link na rutu: https://maps.app.goo.gl/yEt8gCaZWXZHzdzS6

- ukupno 260,4km i 6h51min voznje



Dan 5.

- ruta je slijedeca: Merano – Passo Giovo – Passo Pennes – Vanga (mali grad da se ne spusta dolje na Bolzano) – Sella Pass – Passo Pordoi – Passo Campolongo – Passo Gardena - Corvara

- link na rutu: https://maps.app.goo.gl/Zkdqa95Z83QXC2fTA

- link prikazuje rutu, ali ne cijelu jer sam zavrsetkom rute u Passo Gardena odradio i dio rute u smjeru kazaljke na satu. Dio koji se vozi u krug je Sella – Pordoi – Campolongo – Gardena. Taj krug je u smjeru obrnutom od kazaljke na satu. Kad sam ga zavrsio, okrenuo sam da ga odvozim i u smjeru kazaljke na satu odnosno Gardena – Campolongo – Pordoi – Sella – Gardena sa zavrsetkom u Corvari. Taj cijeli krug je fenomenalan i vrijedi ga voziti u oba smjera.
- evo linka samo na taj krug: https://maps.app.goo.gl/TyqhNbsNE9dcMUUv6

- dodatan info za magistralnu cestu kad se s Passo Pennes spustite sa sjevera i sidjete na jugu pa vozite prema Bolzanu. Ako put nastavljate prema Sella Pass, bolje je skrenuti lijevo preko brda i sela Vanga. Izbjegne se Bolzano, a i ta mala brda kod Vange su fora za voziti. Dodatno, nakon samog spustanja s Passo Pennes, a prije skretanja s glavne ceste za Vangu, taj komad magistrale je fenomenalan. Brzi, dugi zavoji i dobar asfalt. Odlican spoj izmedju 2 prijevoja. To je i jedini komad na kojem sam se skoro skrsio u tih tjedan dana i to samo zahvaljujuci tome jer sam se ganjao za 2 Nijemca. Jedan na GSu isti kao i moj, a prvi je bio na S1000XR. Decki bolje i brze voze pa se nije bas najpametnije terati iznad svojih mogucnosti. Jedan lijevi zavoj i skori poljubac ograde s desne strane je bio jako dobar podsjetnik da bi bilo bolje pustiti decke da dalje jure sami. Vidis da isti motor ispred tebe uredno prolazi zavoj s tom brzinom i znas da nema nikakvog razloga da nemres i ti. Sve kaj trebas je gurnuti lijevu rucku jos malo prema naprijed da jos mrvicu srusis motor, ali strah koji cuci negdje u dupetu te tjera na pustanje gasa i pipkanje bremze. Motor se dize, putanja siri, a ograda je sve blize. Znas da radis sve potpuno krivo, a nemres si pomoci. :)

- nocenje u Corvari. Pronadjena idealna baza za ski sezonu u Alta Badiji. :)

- ukupno 291,7km i 08h27min voznje



Dan 6.

  • ruta je slijedeca: Corvara – Alta Badia – Passo Valparola – Passo Falzarego – Passo Fedaia – Alba – Passo Fedaia - Passo Giau – Cortina d'Ampezzo – Passo Tre Croci – Lago di Misurina – Auranzo di Cadore
  • link na rutu 1. dio: https://maps.app.goo.gl/GRDSMFqqJUC1Hf9Y7
  • link na rugu 2. dio: https://maps.app.goo.gl/A36Lcz3qYgxiukkD7
  • par pojasnjenja i ovdje. Dva su linka na rutu u istom danu jer Google maps ima limit na broj tocaka koje mogu ubaciti. Dodatno, Passo Valparola zavrsava otprilike na sredini Passo Falzarego. Spustate se sa sjevera prema jugu i dolazite na Falzarego na kojem mozete ici prema istoku i zapadu. Da ne propustim dio tog prijevoja, prvo sam vozio od sredine prema istocnoj strani i to do tocke na kojoj se drugi prijevoj, Passo Giau, spaja na Passo Falzarego. da bi se tu polukruzno okrenuo i istim putem vratio do sredine Falzarega i zavrsio ga na zapadnu stranu.
  • Zapadno od Falzarega ide kratka magistrala i spoj na Passo Fedaia koji vas vodi do ispod vrha Marmolada. Spustio sam se skroz dolje do kraja Passo Fedaia odnosno do grada Alba. Povratak je preko istog prijevoja odnosno Passo Fedaia s pogledom na Marmoladu, ali se dalje ne vracate istim putem preko Passo Falzarego vec idete na Passo Giau koji se proteze u smjeru zapad – istok jednako ako i Falzarego, ali je malo juznije i daleko je ljepsi.
  • Passo Giau zavrsi prakticno u Cortini d'Ampezzo odakle idete dalje na Passo Tre Croci koji vodi prema istoku odnosno odlazite polako s Dolomita pa dalje prema doma.
  • Putem sam stao na Lago di Misurina. Krasno jezero za sjesti i odmoriti pa produzio do Auranzo di Cadore gdje sam nocio.
  • Ukupno 192,5km i 4h45min voznje
Dan 7.

  • ruta je slijedeca: Auronzo di Cadore – Mauria Pass – Tollmezo – Villach – Velden – Loibl pass – Kamnik – Celje – Slovenske Konjice – Ptuj – RH
  • link na rutu samo do Ptuja: https://maps.app.goo.gl/YfwvAz1uQPuLgrEb8
  • ukupno 447,3km i 8h8min voznje
  • nista spektakularno ovdje. Dan koji koristim samo da se vratim doma uz par stajanja da pogledam sto me zanima.
Sveukupno 7 dana, 5 drzava, 3 austrijska alpska prijevoja, 18 talijanskih alpskih prijevoga, 2.407km i 53h22min voznje. :)

Ako nekog zanimaju detalji iz kojeg dana, neka slobodno pita.
 
Last edited:
Fino si se navozao! Ali bilo bi bolje da se to prebaci u temu Putovanja, ovako će se zagubiti - a ima super korisnih informacija za one koji nisu pohodili Dolomite...
 
  • Like
Reactions: pbc250