Ne znam za to, no sigurno je da si netko takav sigurno neće dozvoliti nikakav skandal ili javne prozivke njega i tima zbog toga jer bi kao nezreli klinac vozio motor kojeg ne smije voziti na mjestima gdje ne smije... sjećam se Lorenza koji se po Barceloni vozio sa skuterom od ne znam koliko kubika, nešto malo, jer je kao klinac imao nekakvo "uvjerenje o prometnim propisima", no ne i punu A kategoriju, iako je bio vrh MotoGP-a... mislim da itko od njih sebi dozvoli kršenje zakona bilo gdje i zbog bilo čega - to bi bilo ne samo nezrelo i neodgovorno, nego i vjerojatno kršenje kluzula po ugovoru kojeg ima, jer su u tim ugovorima regulirane i mnoge stavke privatnih ponašanja gdje mu se dozvoljava ili brani mnoštvo toga...
Ma nemoj, sudarna brzina je zbroj brzina oba vozila, a time se zbrajaju i kinetičke energije koje rezultiraju silom (masom) udara - na temelju čega se i izračunavaju sile i oštećenja nastala od tih sila, te se po posljedicama na vozilu i izračunava sudarna sila... recimo to dječje lakom logikom - A ide 60 na sat, B ide 50, sudarna brzina je 110, kao da si se sam zaletio sa 110 u zid, ili je do tih 110 svatko dao neki svoj "doprinos"... jasno, to je okvir, ali konkretni izračuni tada ovise o masu drugih parametara... od različitih masa i fronti vozila, kuteva udara itd itd... no poznate su sile koje trebaju da bi nastala određena šteta na vozilu.
Dobro, u pravu si, kuda bih došao da sada idem tumačiti postavke koje ne poznaješ, i pri čemu su tvoja "logička uvjerenja" tvoj najveći neprijatelj? Čim veliš da je manja guma = manji grip, OK, jasno mi je...
Đizas. Poništavanje sila znači da neće ikome biti ništa?? One se idealno međusbno poništavaju, no ti objašnjavaš teoriju onih kuglica koje se sudaraju kao igračka na stolu, ne i sudar vozila... ipak postoji zbroj tih sila koje se poništavaju i koje se na kraju istovare na tvom krhkom tijelu... tako da ne znam u čemu je to velika razlika ovisno u što se zaletiš, no nekako sam siguran da se svi ti poginuli i teško stradali ne bi složili sa tvojim poznavanjem fizike...