AIRBRUSH-K6 KORONA-CRNA

braco1

Active member
   
         Pozdrav bajkeri-evo još jedna od mnogih KORONA.Ovoga puta dominira crna boja-sa tamno naranđžastim stranicama.Naravno-sve je u AIRBRUSH-u. Vizir ručno napravljen od STAKLO-PLASTIKE.Farba -baza MOBIHEL-klar lack BODI 492HS.......debelo lakovano 4ruke....
 
Lijepo nema se što reći, neko je to predobro zamislio i još bolje preneo u stvarnost, a za taj vizir ručne izrade posebne pohvale, majstori ste nema šta  (y) (y) (y)
 
Super je  (y) Mali off,pise da si iz bjeljine,jel znas Dragana Ljubinkovica mozda  :misli: E i mene zanima koliko to kosta napravit.
 
rekao bih da je tvornički vizir kako je dobro napravljen  (y)

motor je samo takav  8)
 
(y) stari ja bi se bojal to uopće vozit.mislim zbog tog da ga ne ogulim.pa plakao bi.boja je ludilo još da je moja yamica (y)
 
Kad smo kod toga,dal je ko pao sa replikom,kak to slozit poslije,dal se uopce da slozit,ili se mora sve odpocetka  :misli:
 
Icek said:
Kolko košta ovakova prerada ako imaš svoje oklope ? :misli:


Ova  KORONA je uradjena FUL-zajedno sa felmamama i vizirom ,blatobrani,znači sve naslikano-1200evrića.Inače KORONE radim već od 700 evra-ovisi od toga koliko i šta hoćeš. (bez felmi,bez vizira,bez...npr)

ovako su izgledali oklopi  kad je motor stigao kod mene na popravku i farbanje...
 
bobo RR said:
Super je  (y) Mali off,pise da si iz bjeljine,jel znas Dragana Ljubinkovica mozda  :misli: E i mene zanima koliko to kosta napravit.

Znam Dragana-komšija mi je-igramo basket zajedno-mada je on loš za mene :wink:da li mislimo na istog?Ovaj ima sestru Snežu...                                
                             Korona na slikama je uradjena za 1200EU-može i jeftinije ako se izostave neki detalji i slike (felme,vizir,blatobrani,itd)
 
bobo RR said:
Kad smo kod toga,dal je ko pao sa replikom,kak to slozit poslije,dal se uopce da slozit,ili se mora sve odpocetka  :misli:
 
                U slučaju pada ili oštećenja-štetu može popraviti samo onaj koji je to radio...ako je sačuvao originalne boje (što je malo teže,jer ko bi čuvao boju mesecima) naravno morala bi se uraditi cela strana ili deo.Mada sam radio i mnoge lokalne popravke -improvizacije. Bolje je da ne dodje do popravke
 
SAmo da napomenem,decko je stvarno majstor svog zanata-licno sam se uverio posto je radio par chopera za ljude koje znam,pokusacu naci slike tih radova i postaviti ih.I ako ne volim r bajkove ova korona mnogo lepse izgleda uzivo. 
 
(y) dobar rad
 
prekrasan je 8) svaka cast na odlicnom poslu (y)

nego ako moze pitanjce ; koji airbrush koristis, konkretnije koliki je promjer dizne ?
 
  • Like
Reactions: braco1