Opsesivno kompulzivno mijenjanje motora

kako nisam zahtjevan, meni bitno da je motor udoban (za dvoje), pouzdan i da je praktičan (da mogu u grad i na duži put bez problema) i to je to što tražim od motora.
za sada mi to sve pruža Transalp700... ubrzanja, top speed, ovo ono, uopće mi nije bitno... poznam odlično motor, i mogućnosti motora kad sam sam, kad nas je dvoje i kad smo natovareni i idemo... svojih mogućnosti sam odavno svjestan i tako se ponašam na cesti... motor mi služi svakodnevno, i za gradsku vožnju od pizde do guzice i za putovanja od par tisuća km... sve to odrađuje bez problema transalp a meni i ženi pruža veliki užitak... zamjena mi padne napamet isključivo kad ga ne vozim, e onda gledan kao ovo ono... kad sjednem na njega, gotovo...
odlučio sam da ostaje još minimalno sezonu dvije u štali i idem malo osvježit plastike i uložit nekih 300-400€ u "vizualnu" kvalitetu...
vjerovatno će i doć dan kad ću ga zamjenit, al o tom potom... ovaj već dogodine posli lita nas vodi u Italiju na đitu 8 dana...
 
Žene , pse i motore neću moć imat za života sve koje sam želio.

Kod motora, bar se nitko ne ljuti kad kupim, vozim se sezonu i zamjenim za idući. Što me sjeti, vrijeme je da i Tunju u oglas stavim :mrgreen:
 
Kad sam kupovao, gledao sam nesto u smjeru poluoklopa i cca 600 ccm, za cestu. I tu je bio izbor honda cbf 600, yamaha fazer 600 i suzuki gsf (bandit) 650.. I kao jos Strom, ako cu se osjecat avanturisticki, mada sam brzo zakljucio da to sto cu ja malo po livadi i makadamu, mogu sa bilo kojim.
I onda rabljeni ili novi. Noviji rabljeni, napravi neki servis, promjeni gume, plati porez i nisi daleko od novog, a opet nisi siguran sto imas - znaci nesto kao i danas.
Ok, novi. Ona trojica, svi +/- ista cijena i onda suzuki izbaci neku akciju 1000€ popust na modele godine na izlasku. - A to mi je i bio prvi izbor (imao sam tada i swift-a gti i bas smo se lijepo slagali), al reko' da nisam bas ko pijani milijarder, da se malo raspitam sto je to bolje kod honde i yamahe. Na kraju nista meni bitno. Suzuki taman.
I evo vec 15 godina, uvijek mi je gust se provozat, kao bicikl, sve poznato. Sad je blizu 90tkm i osim redovnih servisa, promijenio sam prednju zarulju. U pocetku sam se puno vise vozio, sad kad ulovim vremena, cca 100km u jednom smjeru i nazad.
Jaci bi bio bolji, cisto zato sto bi se kulturnije i smirenije mogao malo brze voziti, al ide i ovaj, samo se malo vise salta i rasteze - mada sam najcesce izmedju 80 i 130, sto odradjuje super.
Bila je prije prilika za suzuki gsx 1250 fa, sve isto samo malo bolje i jace i nista dalje ne bi gledao, al to je proslo..

Mijenjam samo gume, PR3, PR4 i sada na Road 5. - vec gubim korak, jos malo pa ce 7 izbaciti, a ove jos dobre.
Ne razmisljam sad o mijenjanju, al tu i tamo malo bacim pogled i stvarno ne znam sto bi uzeo. Sto se mene tice pogodio sam sto mi pase, jedino eto 1250, al to je standard, uvijek bolje da je malo jaci..
 
Ako uspijem jednog dana sebe uvjeriti da kupiti i voziti GS-a nije toliko strasno, mozda se i ja smirim. Ali nesto ne vjerujem da ce se to tako skoro desiti...
Ne vozim puno, ne putujem sa motorom. Motor mi je vikend relaksacija i zato me mora "raditi". Cim mi srce ne zatitra kad ga vidim, odmah razmisljam o prodaji. I ovog VZR-a sam vec 4-5 puta stavljao u prodaju, pa bih ga micao svaki put kad sidjem u garazu i vidim ga. Ne zelim napraviti gresku kao sa proslim Banditom pa biti tjednima deprimiran jer sam ga prodao.
 
  • Like
Reactions: thommy
Ima godinu dana probam ktm adv1290r...mislim se...ode ST u oglas.

motor je bia iz Zg.

Nakon 2 sedmice,nazovem ktm vlasnika da se opet nademo jer kazem mu imam kupca za svoj motor i da sam zagriza za ka te ema.

Opet odem u Zg.

Sidimo mi tako i pricamo....kaze on...necu ga prodavat oprosti...ne znam sta uzet posli njega.

Odusta on,odusta ja.

Sad sam opet odlucia prodat motor dok sam doma.
 
  • Like
Reactions: WraGG
Ali
Ima i ona, za dobru svinju nema lošeg napoja.
Vjerujem, ovdje ima dečkih, koji bi na tom m 1800 poizbijali sve brtve u vilicama dizajući na zadnji i postrugali sve te papuče na kojima držiš noge po zavojima.
Najvažnije je se vozit.
S ovim sa krenuo na put od 2000 km, torbe od bicikle. 1 cilindar, zrakom hlađen, čitavih 40 konja.
Rezervar 13 litara. Od guma, naprijed neka dunlop alpha 10 iz 2010, straga rabljena diablo rosso corsa.
Motor tek sastavio, ulje na 1000 km promjenio usput, kad sam pred polazak podmazivao lanac, dvije žbice na zadnjem kotaču pukle, samo sam ih zalijepio za dvije susjedne da ne klepeću. I gaas.
 

Attachments

  • Screenshot_20231023_102932_com.instagram.android_edit_66273846495615.jpg
    Screenshot_20231023_102932_com.instagram.android_edit_66273846495615.jpg
    316.2 KB · Views: 0
Last edited:
Postanem sentimentalan kad nešto imam dulje vremena, nikad nisam prežalio što sam prodao Horneta. Ovaj trenutni neće nikad iz garaže, može jedino dobit društvo.
 
Ali
Ima i ona, za dobru svinju nema lošeg napoja.
Vjerujem, ovdje ima dečkih, koji bi na tom m 1800 poizbijali sve brtve u vilicama dizajući na zadnji i postrugali sve te papuče na kojima držiš noge po zavojima.
Najvažnije je se vozit.
S ovim sa krenuo na put od 2000 km, torbe od bicikle. 1 cilindar, zrakom hlađen, čitavih 40 konja.
Rezervar 13 litara.
Tko kaze da moje "papuce" nisu postrugane? Bas je neki problem na coperu postrugati fuzice...
A to dizanje na zadnji mi je krkanluk na kvadrat. Nemam bas neku zelju to raditi, posebno ne sa krmetom od 360 kila zive vage. Nije on za to napravljen.
Nego, kakve to ima veze sa temom? Opet pises nepovezano i bez smisla. :mrgreen:
 
Sredju vozi hard style naturpijanu super moto zvijer, njegov život je na rubu i bez kompromisa. Ako nije zalegnut u bogenu, base jumpa s nebodera.
Vozim neki dan bicikl na zadnjem, uz brdo, sad, uzbrdica naglo prelazi u ravnicu, ništa, u sebi, prikočit ću malo da me ne prebaci.
I dolazi ravno i ja kočim i kočim i kočim, sve dok nisam pao na leđa sam kočio, tako sam i ostao, noge na pedalama, ruke na guvernalu, guza na sicu, i prstići na prednjoj kočnici.
 
  • Haha
Reactions: WraGG
Guza i prstici u jednoj recenici. Ne znam sta da ti odgovorim na to...
Mozda da odes nekome tko moze uci u dubinu tog problema?
 
  • Haha
Reactions: e39