Skuteri - servis anketa

abarth46 said:
Prošle godine mene ispalo na bevu cca 100kn manje! Isto ami! Sad se spemam ici na 5 t km! Jel netko zna dal je isto sve ko i na soma il nekaj vise rade?
Isto kao što sam preporučio Marionu,,,ljepo odeš u auto krešo kupi si 2L Agipa tj. Eni filtere ulja i zraka i svjećicu cca 200kuna i odeš u Ami. Njihov sat rada je cca 200k, to ti je to...i juri dalje :021:
 
Guliermo said:
Isto kao što sam preporučio Marionu,,,ljepo odeš u auto krešo kupi si 2L Agipa tj. Eni filtere ulja i zraka i svjećicu cca 200kuna i odeš u Ami. Njihov sat rada je cca 200k, to ti je to...i juri dalje :021:
Iskreno nije tu neka razlika (cca do 100kn) a njima se lipo vidi! Samo da odrade sve kak treba!!
 
X-max 2006 god. Svi servisi (svako 3000 km napravljeni servisi u P&B) sve bez problema radi. Sad je na redu ''veliki' servis na
16 000km. Zanima me šta se sve na tom servisu radi, i kolika ce cijena okvirno bit?
 
X7 250
Motoherc, Slavonski Brod
34600 km
2400 kn
Veliki servis, nove gume
Zadovoljan uslugom i pristupom.
 
Pitanje čiji su servisi jeftiniji X maxa 300 ili honda forza 300 i kakva je situacija što se samih djelovat tiče (pouzdanost i dobavljivost).
Živim u Splitu no nikakav je problem otić i cca. 50 km od Splita.
Unaprijed hvala
 
Obzirom da vozim Piaggio medley 150 pa evo moja iskustva vezano za servisiranje i obržavanje skutera.
Motor sam kupio gotovo nov u Crkvenici kod Piaggio zastupnika kojem je to bio pokazni skuter sa cca. 1000 km.
Prvi servis već napravljen na 1000 km.
Mali servis je svakih 6000 kn. točno koliko sam platio nebih bubao napamet znam da oko 500 kn. no nisam posve siguran.
Veliki servis na oko 12000 km. je bio u ovlaštenom servisu i plaćen je 1900 kn. (plaćeno Amesom što je digno nešto cjenu za gotovinu davaju popust) odrašen u ovlaštenom servisu Motorstar Split.
Promjena žarulje u ovlaštenom servisu je 100 kn.
Promjenjene gume na cca. 15000 km. servis odrađen u auto Antonio Split - stavnjene gume michelin city pro ... obje gume s montažom su mislim bile oko 1000 kn.
Trebali su montirat tubeless gume na oba kotača no kako to biva stavnjena je michelin city pro na jedan toča s zračnicom (koju nisu montirali jasno te su je htjeli naknadno i naplatit jer zračnica i montaža koštaju ... jasno) preblem s drugom gumom nisam imao jer je stavljena tubeless guma kako već to proizvođač motora sugerira. Ovaj propust koji se potkrao auto Antoniu jasno nisam htio platit, u svakom slučaju uvest ću praksu da prekontroliram što mehaničari odrađuju posao.
Obzirom da moj Medley je bio s omaškom ipak je riječ o novom modelu te je bilo potrebno popravit jer je rama imala nekakav nedostatak te je trebalo 'kitat' te to isto sam obavio Motorstar jasno obavljeno je u garantnom roku te taj dio nije trebalo platit. Trebam li napominjat da niko od strane zastupnika u Piaggiu nije poslao nikakvu obavest o tome ukratko obzirom da sam motor kupio u Crkvenici a servisira sam ga mahom u Motorstaru nekako sam i očekiva da mi to neko od njih saopći, no dobar drug i forumaš ovog foruma mi je saopćio 'veselu vjest' te sam sa tom informacijom i otišao u Motorstar pa provjere dali je i moj skuter u čarobnom krugu.
Trebam li napominjat da mi je motor srušila 'susjeda' te da su na remont morale ić i plastike i kočiona štipalica i piturat pokrov auspuha ... cjena sitnica 4000 kn. plaćeno od strane auto osiguranja drage mi susjede. Odrađeno u Motorstaru.
Ukratko motor blizu 28000 km. sve u svemu odličan skuter za po gradu iznimno mal potrošač (ispod 2,8 litara) tankanje punog rezervara je oko 60 kn. ... milina.
 
Last edited: