profesionalno zavarivanje

Ovakvi upadi su najžešći ... :D

To je isto kao ono ... dođeš na Grobnik, zarundaš 1,24 i odeš kući ... :poop:
 
Baviš li se profesionalnim zavarivanjem ? .. da / ne ?!?
 
ja to nebi ni skidao dolje, zaštitiš, očistiš, otpojiš aku i gass, obrusiš, mat crna po cijelom komadu i gass 😁 nije baš 10 minuta, ali nije ni puno više..
 
  • Like
Reactions: Mocippaldi
potpuno nebitno za ovaj problem ... i pitanje koje sam ti postavio ... :mrgreen:
 
S obzirom da se padom s motora moze tesko ozlijediti ili jos gore takve stvari trebaju raditi certificirane osobe. Probaj doci u Njemacke i s tvojim varom udes napravit :mrgreen:
 
I dalje nisi odgovorio na pitanje .. ;)

sve što si napisao i dalje nema apsolutno nikakve veze sa temom ... ali kad već ne popuštaš, pročitaj stranicu teme unazad, pa će vidjeti da sam napisao da imam atest i za TIG i za MIG/MAG postupak zavarivanja ... i što je najgore, na njemačkom je jeziku ... :D
 
U firmi su, pa ti ne mogu slikati ... ali mogu ove koji su istekli.. to mi vrate papire ... :D
 
  • Haha
Reactions: Mocippaldi
Licenca Banjalučkog fakulteta, isto onaj koji si završili svi hadezeovci
 
  • Haha
Reactions: hondimir
Taj ne moraš obnavljati, ovaj moj moraš, mamicu im .. :D
 
Ja nemam nikakav atest, al sve sto sam zavario nije nikad otpalo ni puklo...nisam ni bravar ni varioc, nekad me to sve interesiralo i dobro dodje...,a auto-geno varenje mi je bilo gusti i zakon, bolje nego Elektro,al sve zavisi koji materijal se spaja...
 
BTW .. ja se ponovio ... :)


 
  • Like
Reactions: Grom90 and pikacu79
BTW .. ja se ponovio ... :)


frend ima identičnog, za te pare sasvim neloš kinez, a i naradio se već
 
mene je varenje uvik zanimalo, pa sam nakon običnog aparata iz Peveca kupljenog 2002-3 prije par godina uzeo od Telwina model 215.
Ideja je bila naučit i vježbat TIG ali san nakon 1746. puta šta san umočija vrh elektrode u var odusta. Ima san dvanaest elektroda koje bi izreda pa onda sve odjedanput brusija... sad ga samo koristim sa CO2 kad mi triba zavarit nešto konstrukcijski nebitno i od čega niko nemože nastradat.
aparat nije loš, ali za TIG ima nedostatak šta se varenje započinje dodirom i podizanjem elektrode od metala umisto dugmetom na gorioniku, argon se otvara okretanjem ventila umisto automatski. ima samo DC struju pa koliko kužim nije dobar za aluminij, mene je zanimao inox pa mi taj detalj nije bio bitan.
za MIG/MAG ima dosta automatskih funkcija, a mogu se i svi paramteri ručno podešavat. može stat veći kolut žice.
sam aparat je dosta težak, više je za stat na kolicima u radioni nego za prenošenje.

https://www.telwin.com/en/prodotti/...7&progliv1=0&progliv2=0&progliv3=0&progliv4=0
 
frend ima identičnog, za te pare sasvim neloš kinez, a i naradio se već
Imao sam prilike raditi s takvim aparatom, pa sam se zato i odlučio na njega ..... Što je najvažnije, sve funkcije koje su opisane na aparatu, zaista ima i rade .. :D

Na poslu radim sa profesionalnom aparatima top klase ... Kemppi za TIG i Fronius za MIG i svaki košta više nego novi Panigale .. :D ... ali to mi za kod kuće zaista ne treba ... (y)
 
  • Like
Reactions: MOONSHIELD