DADO+
Well-known member
gigi said:Baš bi volio vidjeti kak buš s tim nož nabrusil ...
- fina i gruba šajba; nož od kosilice, kosa, noževi, škare za vrt ... ma sve
gigi said:Baš bi volio vidjeti kak buš s tim nož nabrusil ...
OldBoy said:...zajebite nadmudrivanja. Koji je završni kut presjeka oštrice? Valjda znate na što mislim. Teoretski, jer ja to od oka brusim, osjećajući struganje oštrice po kamenu pod prstima, a i osluškujući (onoliko koliko ja mogu) ocjenjujem jel brusim dobro.
Manje noževe brusim tako da je brus na podlozi, a ja pomičem oštricu. Kada je veći nož, onda ga držim u lijevoj ruci, a desnom pomičem kamen. Moram sam paziti da se ne posječem. Vama to može izgledat bedasto, al noževi su na kraju oštri
OldBoy said:...zajebite nadmudrivanja. Koji je završni kut presjeka oštrice?
men' to nema logike :misli:markotornic said:Ako je obican kuhinjski onda recimo sa svake strane kut u odnosu na oštricu ti je između 20-25 stupnja. Što ti je zajedno od 40 do 50 stupnjeva. Ako imaš bolji čelik ide taj kut i niže 15-20 stupnjeva po strani ali mislim da je ovih 20 čist dovoljno za doma. Jasno ako je veći kut bit će oštriji ali se brže tupi i osjtljiviji je na oštečenja.
poco loco said:men' to nema logike :misli:
ima i nema ... ako gledaš kako se katana brusi ... a sjecka i kosti ...poco loco said:men' to nema logike :misli:
markookram said:ima i nema ... ako gledaš kako se katana brusi ... a sjecka i kosti ...
zato kaj ostanu sitni zubići pa žaga :shock: ali rez nije kirurški precizanmarkookram said:ja se doma isto igram malo sa tim kutevima ... brusim sa štrajherom ...i jedno od otkrića je da mi grublja oštica bolje reže nego kad se ispolira :neznam:
markookram said:ja se doma isto igram malo sa tim kutevima ... brusim sa štrajherom ...i jedno od otkrića je da mi grublja oštica bolje reže nego kad se ispolira :neznam:
to on oštri na japanski način :wink: ...za rezanje maslacaDamirK said:Ne poliras dobro pa zaoblis ostricu
poco loco said:to on oštri na japanski način :wink: ...za rezanje maslaca
aepoco loco said:zato kaj ostanu sitni zubići pa žaga :shock: ali rez nije kirurški precizan
poco loco said:men' to nema logike :misli:
markotornic said:Nakon ostrenja povući par puta po dobrom kožnom remenu čuda ćini