Izgradnja komina za roštiljanje

pa :misli: dosta su široka vratašca,30x30cm,resetka.Mogel bi i krmenadle bacit unutra ali me ionak čudno gledaju doma :mrgreen:
 
kacigae30 said:
Od kojeg materijala i kakve vrste peke preferirate da se koristi te od kojeg nacina izrade bi bile najbolje za spremiti dobru klopu na otvorenom,ne u pecnici,takvu imamo i koristimo..
Jer vidim da ima za kupiti dvodjelnih,trodjelnih,zeljeznih,keramickih,gusenih itd..
Znaci prava domaca koja bi bila najbolja bi me zanimala za kupiti..
Nadam se da je pitanje na mjestu,ako ne pomozite jbg.
Ja imam kovanu,imas sliku gore,55cm...tepsija 45cm emajlirana.
Uzeo sam si ožeg,lopaticu za žar,žarač i onaj stalak za ispod.


Probao sam i gusanu,ona mi je isto ok,ali nesto skuplja.

Moj glas ide za kovanu.
 
gianni said:
Kovanih peka od Svetinovica ima u svakom Pevecu.
cca 300kn 60cm
Emajlirana posuda ispod 100kn
btw imam 4 peke :mrgreen: gus, keramika, kovana, inox
Super ako ih ima u Pevcu
Budem se zaletio uskoro do njega pa pogledam i za to

Kako vam se ovo cini?
Mislim da mi treba veca, jer trebam za vise ljudi.

https://www.ekupi.hr/Peka-1-O40-SA-PODIZACEM-619960.aspx
 
stanky069 said:
Ja imam kovanu,imas sliku gore,55cm...tepsija 45cm emajlirana.
Uzeo sam si ožeg,lopaticu za žar,žarač i onaj stalak za ispod.


Probao sam i gusanu,ona mi je isto ok,ali nesto skuplja.

Moj glas ide za kovanu.

Na koju sliku mislis?
 
Par postova gore ima slika peke...ražnja i kotlića.

Evo ponovo...
1119571b6aa4b30fe97c26fa0747996c.jpg
3034d34aaf71ef5f18dc88a6dc3a8b3e.jpg
24604edc3d7c9cdf54844328bfc460c3.jpg
f02ff821971a87da238e50a938ec335a.jpg
 
kacigae30 said:
Super ako ih ima u Pevcu
Budem se zaletio uskoro do njega pa pogledam i za to

Kako vam se ovo cini?
Mislim da mi treba veca, jer trebam za vise ljudi.

https://www.ekupi.hr/Peka-1-O40-SA-PODIZACEM-619960.aspx
Zaboravi to,zovni Svetinovića i pitaj šalju li,za ove pare kod njega dobiješ cili set u vrhunskoj kvaliteti.Za 6-8 ljudi ti triba peka 60 cm i tepcija unutra 50-55 cm.Ja planiram ostaviti komin na 2 metra tako da stanu dvi peke kad zatriba ;)

Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk

 
db79c10368671c81e03d05ef046abef5.jpg


XXL


Poslano sa kampanela spomoću Tapatalk Pro
 
cadjo said:
Zaboravi to,zovni Svetinovića i pitaj šalju li,za ove pare kod njega dobiješ cili set u vrhunskoj kvaliteti.Za 6-8 ljudi ti triba peka 60 cm i tepcija unutra 50-55 cm.Ja planiram ostaviti komin na 2 metra tako da stanu dvi peke kad zatriba ;)

Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk
Budem tako onda.
Hvala ti
 
Moja je sa roštilji.hr...naručio,poslali,cijena ok.
Jedino sam tepsiju si kupio ovako negdje,ne sjećam  se više gdje.
 
Išao sam provjeriti, ne dimi  :D
 

Attachments

  • 20191229_121834.jpg
    20191229_121834.jpg
    2.1 MB · Views: 126
kacigae30 said:
Stvarno dobro izgleda

Jebote pa 275kn im je 60cm peka
To je nista para
60 je optimalna velicina :wink:
Racunaj jos unutarnju posudu inox/emajl , stalak i eventualno donji dio peke, to je onda pravi komplet (y)
 
Peka 55cm,stalak,lopatica,ožeg i žarač(maše) mene izašlo  446kn.

Tepsija emajlirana cca 100kn,ne sjecam se točno,ali jest dosta masivna...u odnosu na one limene tanke što se mogu kupiti u setu s pekom.

U Vinkopromu je peka 60cm 360kn,tako da mi se ovo činila ok cijena za to pa sam naručio i nisam se pokajao.

 
kacigae30 said:
Od kojeg materijala i kakve vrste peke preferirate da se koristi te od kojeg nacina izrade bi bile najbolje za spremiti dobru klopu na otvorenom,ne u pecnici,takvu imamo i koristimo..
Jer vidim da ima za kupiti dvodjelnih,trodjelnih,zeljeznih,keramickih,gusenih itd..
Znaci prava domaca koja bi bila najbolja bi me zanimala za kupiti..
Nadam se da je pitanje na mjestu,ako ne pomozite jbg.

Svaka ima svoju primjenu ....

Meni osobno je ispod glinene (keramičke kako kažeš) najbolje peći tijesto... lepinje, pogače, kruh, pizzu i slično ..  a gusanu koristim za veće komade mesa ... kovana mi je super za "nabrzinu" piletina i povrće ili manji komadi odojka sa krumpirićima i slično .... iako još nisam u potpunosti apsolvirao tu kovanu ..  :misli: .. nemam svoju (još  :LOL: ) pa posudim kad imam želju ....
 
Haha
Ovo je dobro znati
Svakako
Kradem info
Nisam znao da mozes i pizzu pec pod njom
Moze malo objasnjenja?
Kako ispeces a da ne pregori dolje a gore ostane sirova?
 
cadjo jesi primio mail-ove?

U građenju kamina nisam baš stručan ali imam sve slike od temelja do kraja kao i cijele vikendice...

E sad što se tiće pripremanja/pečenja/kuhanja tu imam jako puno utakmica u nogama.
Od opreme trenutno imam 2 peke (Sebastijan 50cm-pokazale su mi se super), jednu kermamičku posudu sa peka poklopcem,2 ražanja (drveni i inox),bakreni kotlić 15 l itd....
Peku obavezno nakon korištenja operem u vrućoj vodi-obrišem krpom-te dobro namažem svinjskom masti(donji dio u koji se stavljaju namirnice)
U godišnjem prosjeku 1/10 dana se radi peka ili se nešto vrti na ražnju (roštilj ne računam). Unazad 2-3 godine često znamo nas 3-4 u društvu peć POLA JANJCA na ražnju i nama taman.
 

Attachments

  • 7BF165DC-DC22-40ED-81F8-C49F8CB43A44.jpeg
    7BF165DC-DC22-40ED-81F8-C49F8CB43A44.jpeg
    125.3 KB · Views: 110
  • 9F6AFFCE-D826-4968-84B8-E94A431826EC.jpeg
    9F6AFFCE-D826-4968-84B8-E94A431826EC.jpeg
    98.8 KB · Views: 124
  • 6ED2195B-1F77-494E-914C-67A8D50BA028.jpeg
    6ED2195B-1F77-494E-914C-67A8D50BA028.jpeg
    2.4 MB · Views: 115
  • 642DFDE8-3E0B-4B76-A2B8-C37374C430D8.jpeg
    642DFDE8-3E0B-4B76-A2B8-C37374C430D8.jpeg
    131.6 KB · Views: 108